Nevşehir'de halk yürüyüşü düzenlenecek

Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü, 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamında vadi yürüyüşü düzenleyecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevşehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Aydın makam odasında düzenlediği basın toplantısında, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında yapılacak faaliyetleri anlattı. 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'nın Sağlık Bakanlığı tarafından obeziteye karşı 2010 yılında faaliyete geçirildiğini ve 2014 yıl sonuna kadar devam edeceğini ifade eden Aydın, şunları söyledi: ?3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve Dr. İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi personellerinin katılacağı, 03 Ekim 2012 Çarşamba günü saat 15.00'te Halk Sağlığı Müdürlüğü önünden başlayan bir yürüyüş etkinliği gerçekleştirilecektir. Yine aynı etkinlikler kapsamında, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile 6 Ekim 2012 Cumartesi günü saat 09.30'da Güvercinlik Vadisi'nde sağlık personeli ve halk katılımının olacağı bir doğa yürüyüşü gerçekleştirilecektir.?

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı dahilinde tüm sağlık personeline hizmet içi eğitim verdiklerini belirten Aydın, aile hekimleri sayesinde obez vatandaşların hastanelere sevk edildiğini, okullarda öğrencilerin beden kitle endekslerinin çıkarıldığını kaydeti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber