İki yıl içinde bin 200 sokak hayvanı tedavi edildi

Mardin Belediyesi tarafından iki yıl önce kurulan, Mardin Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde şu ana kadar yaklaşık bin 200 hayvanın bakım aşılama ve kısırlaştırma işlemi yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sahipsiz hayvanlara yönelik işlemlerin rutin olarak sürekli yapıldığını belirten Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, yerel yönetimler olarak sahipsiz hayvanlara gerekli kontrolü sağlamak ve vatandaşlara yönelik muhtemel zararları bertaraf etmek istediklerini söyledi. Veteriner ekiplerin başıboş havyanları periyodik olarak toplayarak muayene ettiğini belirten Ayanoğlu, "Gerekli aşılama ve benzeri işlemleri yapıyorlar. Aralarında sorunlu olan köpekler de varsa, uzman veterinerlerimiz tarafından tedavileri bakım merkezimizde gerçekleştiriliyor. Ayrıca bu hayvanları sahiplendirme projemiz de devam ediyor." dedi.

Mardin Belediyesi Veteriner Hekimi İsmail Taş, hayvan barınağında şu ana kadar yaklaşık bin 200 hayvanın bakım ve tedavilerini gerçekleştirdiklerini söyledi. Taş, şu bilgileri verdi: "Sokaktan toplanan hayvanların tüm tedavileri yapıldıktan sonra 10 gün bekletilip kısırlaştırma işlemine tabi tutulan hayvanlara, kuduz aşısı yapıp tekrar doğal ortamlarına bırakıyoruz. Hayvan barınağı hizmete açıldığı günden bu yana toplam bin 200 hayvanın bakım aşılama ve kısırlaştırma işlemini gerçekleştirdik.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber