Kurban Bayramı için tatil bölgeleri doldu

Burkon Tur Departman Sorumlusu Cem Kuzey Nasırlı, Kurban Bayramı'nda doluluk oranlarının yüzde 100'e ulaştığını ve erken rezervasyon kampanyalarının bittiğini ifade etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burkon Tur Departman Sorumlusu Cem Kuzey Nasırlı, Kurban Bayramı tatili için rezervasyonların 5 ile 10 gün arasında yapıldığını söyledi. Nasırlı, bayram tatili boyunca Akdeniz bölgesinin tamamen dolduğunu, rezervasyonlarını son günlere bırakanların alternatif bulmakta zorluk çekeceğine dikkat çekti.

Yoğun talep gören bölgeler hakkında bilgi veren Cem Kuzey Nasırlı, ?Belek, Kemer, Side başta olmak üzere hemen hemen tüm bölgelere yoğun talep yaşanıyor. Yurt dışında uygun fiyatlı olmaları sebebi ile Orta Avrupa (Prag-Viyana-Budapeşte) ve İtalya destinasyonlarına ilgi çok fazla. Bunları, son dönemde fiyat uygunluğu ile göze çarpan Yunan Adaları (Midilli-Mikonos-Rodos) izliyor. Yavru vatan Kıbrıs da hem fiyat açısından hem de yakınlık açısından tercihlerin başında geliyor. Cruise ve paket tur konseptli Avrupa turlarında ise kontenjanlar dolmuş durumda.? şeklinde bilgi verdi.

?ALMANYA BAŞVURULARI BURSA'DAN?

Bilet Departmanı'ndan Merve Sakin ise Kurban Bayramı dönemi için uçaklarda doluluk oranının yüzde 100'e yaklaştığını belirterek, havayollarının ek seferlere ihtiyaç duyduğunu söyledi. Özel günlerde uçak biletlerinin 1 ay önceden alınmasının maliyetleri düşürdüğünü hatırlatan Sakin, seyahat edeceklerin hızlı hareket etmelerinin önemine dikkat çekti.

Yurt dışı vize başvurularının başta Almanya, İtalya, Fransa, Hollanda olmak üzere, genellikle Schengen ülkelerine yapıldığını bildiren Merve Sakin, ?Almanya başvurularında Bursa'ya başvuru merkezi olarak IDATA açılması ile yolculara kolaylık sağlaması hedeflendi. Böylece, İstanbul'a gitmeye gerek kalmadan şehir merkezinde işlemler gerçekleştirilmeye başlandı.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber