Kene avcıları doğaya bırakıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yaban hayvanı yerleştirme projesi kapsamında üretimi sağlanan 1000 kınalı keklik, Alanya Av ve Yaban Hayatı Koruma Başmühendisliği tarafından Gazipaşa'da doğaya bırakıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Antalya Şube Müdürü Osman Yöntem, Alanya Av ve Yaban Hayatı Koruma Başmühendisliği Şefi Mevlüt Kodal ve Gazipaşa Avcılar Derneği Başkanı Cengiz Yaman proje kapsamında Koru Mahallesi'nde 250, Göçük Köyü Sazak mevkiinde ise 750 'kınalı' kekliği doğaya bıraktı.

KENE VE SÜNEYLE MÜCADELE EDECEĞİZ

Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından değişik yerlerde keklik bırakıldığını belirten Antalya Şube Müdürü Osman Yöntem, program kapsamında Antalya genelinde 2 bin keklik doğaya bıraktıklarını söyledi. Alanya Doğa Koruma Milli Parklar Şefi Mevlüt Kodal ise keklik salınan bölgede 3 yıl av yasağı uyguladıklarını belirtti. Bölgede bir görevli bulundurulacağını kaydeden Kodal, "Keklikler süne ve keneyle mücadelede önemli rol oynuyor" diye konuştu.

KEKLİKLERİ AVCILAR KORUYACAK

Gazipaşa Avcılar Kulübü Başkanı Cengiz Yaman ise bırakılan keklikleri bizzat avcıların koruyacağını belirterek, "Milli parklardan 2 bin keklik sözü almıştık. Şimdi ise keklikleri doğaya bırakıyoruz. Kekliklerin üremesinin faydalarını ev ev dolaşarak anlatacağız. Avcılara bunları anlattık ve koruma sözü aldık. Muhtarımızı yetkilendireceğiz, elimizden geldiği kadar ne gerekiyorsa yapıp koruyacağız" dedi. Konuşmaların ardından kapakları açılan kutulardan çıkan keklikler doğal yaşam alanlarına uçtu.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber