Batman'da KCK'nın eylem birimine operasyon: 13 gözaltı

Terör örgütü KCK'nın talimatları doğrultusunda Batman şehir merkezinde esnafa, kamu kurumlarına, polise ve vatandaşlara taşlı saldırıda bulunanlara operasyon düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bu sabah yapılan operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların KCK bünyesinde faaliyet yürüten eylem birimine bağlı olduğu belirtiliyor.

Batman'da terör örgütüne yönelik çalışma yürüten terörle mücadele ekipleri, şehir merkezinde terör örgütü KCK'nın talimatları doğrultusunda eylem düzenleyen ve bu eylemlere katılarak polis ve polis araçlarına, kepenk kapatmayan esnaflara ve kamu kurumlarına taşlı saldırı düzenleyenleri tespit etti. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla operasyon başlayan Batman TEM ekipleri, kamera ve fotoğraflardan teşhis edilen şüphelilerin evlerinde bu sabah eş zamanlı arama yaptı. 18 ayrı adrese düzenlenen operasyonda 13 kişi gözaltına alındı, 5 firari sanık ise aranıyor. Şüphelilerin evlerinde çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi.

Batman'da farklı tarihlerde terör örgütü KCK'nın talimatları doğrultusunda eylemler yaptığı belirtiliyor. Şüphelilerin, katıldıkları eylemlerde yüzlerini kapattığı ve tanınmamak için her eylemde farklı kıyafetler giydiği tespit edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber