Muğla'da sağlık için yürüdüler

Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla "Hareket Edivecez Gari" sloganlı bir yürüyüş düzenlendi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla Kız Meslek Lisesi önünden başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önünde son buldu. Yürüyüşe katılan hanımlar "Suya sabuna dokunun", "Sağlık en güzel hediyedir", "Hareket edivecez gari", "Moola hareket edipduru", "Hem ergenlikte hem yetişkinlikte obeziti", "Moola doğru besleniyoru", "Bol hareket, dengeli beslenme", "Kalbini sevgiyle, bebeğini anne sütüyle besle", "Yaşasın obeziteyle mücadele" yazılı dövizler taşıdı.

Yürüyüşe Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Sağlık İl Müdürü Dr. Cihan Tekin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, sağlık çalışanları ve diğer vatandaşlar katıldı. Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Nuri Ceyhan, yaptığı açıklamada günümüzde toplumun fiziki aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olduğunu belirterek, "Fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olmuştur." dedi. Dünya genelinde fiziki hareketsizliğin kötü beslenmeyle toplam sağlık harcamalarının yaklaşık yüzde 2'si ile ilişkilendirildiğini kaydeden Dr. Ceyhan, fiziki aktivitenin artırılmasının sağlık harcamalarının, dolayısıyla ekonomik maliyetin azaltılmasında etkin olacağını söyledi. Ceylan, haftanın beş günü en az 30 dakika orta şiddette fiziki faaliyet yapılmasının sağlığın korunması açısından önemli olduğuna işaret ederek, "Kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, kolon ve meme kanseri riskini azaltmak için orta şiddette fiziksel aktivite yapılması yeterli olacaktır. Orta şiddetteki fiziksel aktivite, solunum veya kalp atış hızında küçük artışlara neden olan orta düzeyde fiziksel efor gerektiren fiziksel aktivitelerdir." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber