Valilik önünde zam protestosu

Türkiye Kamu-Sen İstanbul Şubesi üyeleri, İstanbul Valiliği önünde toplanarak son yapılan zamları protesto etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen İstanbul Şube Başkanı Hanefi Bostan, ekonomiyi yanlış yönetmenin bedelinin vatandaşa ödetilmeye çalışıldığını savundu.

Türkiye Kamu Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) İstanbul Şubesi, İstanbul Valiliği önünde toplanarak doğalgaz, elektrik ve akaryakıt zamlarını protesto etti. Kamu-Sen üyeleri, ?Bütçe açıkları fakirin sırtına yüklenemez', ?Fahiş Zamlara Hayır' ve ?Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste' yazılı dövizler taşıyan grup, sloganlarla hükümete tepki gösterdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, ülkeyi ve ekonomiyi yanlış yönetmenin bedelinin vatandaşa ödetilmeye çalışıldığını öne sürdü.

Hanefi Bostan dar ve sabit gelirli vatandaşların kış ayları öncesi yapılan bu zamlarla zor durumda kaldığını savundu. Bostan, ?2012 yılı enflasyon hedefini yüzde 6,5 olarak belirleyip, memur, işçi, emekli, dul ve yetim aylıklarına bu çerçevede artış öngören yetkililer, Eylül ayının son gününde elektriğe ve doğalgaza yüzde 10 zam yapmaktan çekinmediler? şeklinde konuştu. Hanefi Bostan kamudaki gereksiz harcamanın önüne geçilmesi halinde bu zamlara gerek duyulmayacağını ileri sürdü. Bostan, memur maaşlarının da son zamlar doğrultusunda yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Açıklama sırasında polis ekipleri İstanbul Valiliği çevresinde güvenlik önlemi aldı. Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber