Sakarya'da 5 bin sokak hayvanı aşılandı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Nagihan Yaman, 5 bin hayvanını kısırlaştırılıp aşıladıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nagihan Yaman, yaptığı açıklamada, dünyada yalnız olmadıklarını, doğayı; bitkiler ve hayvanlarla paylaşmak zorunda olduklarını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi'nce 6 bin metrekare alan üzerinde 'Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi' oluşturulduğunu hatırlatan Yaman, "Kurulan bakımevinde Sokak Hayvanları KAY Projesi doğrultusunda 5 bin hayvanı kısırlaştırılıp, aşıladık." diye konuştu.

Sorunun çözümünün geçici bakımevi kurmak veya hayvanları rehabilite etmekle bitmediğini anlatan Yaman, "Sorun asıl kaynağından çözülmeye çalışılmalıdır. Vatandaşların çöplerini hayvanların ulaşamayacağı şekilde depolamaları, yerel yönetimlerin ise çöpleri doğru uygulamalarla toplaması gerekir. Ayrıca sahipli hayvanların da sahipleri tarafından çevreye karşı sorumluluklarını yerine getirmesinin sağlanması ve kontrolsüz üremenin önüne geçilmesi bu sorunun çözümünde en önemli faktörlerdir. Dünyanın en üstün canlıları bizler; hem doğayı, hem bitkileri, hem de hayvanları korumak ve onlardan gelecek zararlardan da kendimizi korumak zorundayız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber