İslami Türk Edebiyatı Sempozyumu İstanbul'da yapılacak

Yağmur Dergisi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Edebiyatımızda Cenab-ı Allah konulu İkinci İslami Türk Edebiyatı Sempozyumu 5-6 Ekim günleri arasında İstanbul'da yapılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üsküdar Gençlik Merkezi'nde düzenlenecek sempozyumda 'Edebiyatımızda Cenab-ı Allah' teması işlenecek. İki gün devam edecek sempozyumda 28 ayrı tebliğ ayrı ayrı oturumlarda sunulacak. 5 Ekim Cuma günü başlayacak sempozyumun ilk gününde üç oturum gerçekleştirilecek.

Beş ayrı oturumun yapılacağı sempozyumda ikinci gününde ise Türkiye'nin yanı sıra Özbekistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Türkmenistan ve Kazakistan'dan değişik tebliğler sunulacak.

Sempozyum öncesinde düzlenen basın toplantısında konuşan sempozyum koordinatörü Dr. Ahmet Gökçe, geçen yıl konu sınırlaması yapılmadan gerçekleştirilen sempozyumun bu yılki etabında 'Edebiyatımızda Cebab-ı Allah' temasının konu edindiğini kaydetti.

Sempozyumun giderek daha da uluslar arası kapsamlı bir buluşmaya dönüştüğüne dikkat çeken Gökçe, seneye yapılacak bir sonraki sempozyumda ise 'Peygamberimiz' temasının işleneceğini kaydetti.

Bir önceki sempozyumda sunulan tebliğlerin kitaplaştırıldığını da hatırlatan Gökçe, bundan sonra yapılacak tüm sempozyumlarda sunulacak tebliğlerin de kitaplaştırılarak insanların kullanımına sunulacağını kaydetti.

Gökçe, ?Be sene, Edebiyatımızda Cenab-ı Allah teması işlenecek. Bu sempozyum, edebiyatımızın ilk yazılı eserlerinden bugünün edebiyatına kadar elimizdeki derli toplu malzemenin muhtevasında Cenab-ı Allah'ın ne denli işlendiğini, Cenab'ı Hakka ne kadar yer verildiğini ortaya koymayı maksat edinen bir sempozyum olacak.? dedi.

Organizatör Gökçe sempozyum için sahalarında uzman şahsiyetlerden toplam 128 tebliğ geldiği, yapılan değerlendirmede sonucu bu rakamın 28'e düşürülerek sunuma hazır hale getirildiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber