Tüketiciyi şoke eden şantaj

Nevşehirli bir vatandaş kişisel bilgilerinin ellerinde olduğunu belirtip tehditle 39 TL isteyen firmayı şikâyet etti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 18:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nevşehirli Tayfur Benli adlı bir vatandaş, kişisel bilgilerinin ellerinde olduğunu belirtip tehditle 39 TL isteyen firmayı şikâyet etti. Tehdit telefonunda ?8 yıl öncesine ait borcunuz bulunmaktadır. Kişisel bilgileriniz elimizde borcunuzu ödemezseniz icraya vereceğiz? denildi. Kişisel bilgilerinin tehlikede olduğunu düşünen ve icraya verileceği için korkan ve Nevşehir'de bulunan Tayfur Benli ise borcunu ödedi ancak olayın peşini bırakmadı.

Tüketici hakları haberleriyle tanınan ?şikayetvar.com? internet sitesinde verilen bilgiye göre, 8 yıl öncesine ait 39 TL borcu olduğuna dair adresine ihtarname gönderilen Tayfur Benli, ilgili şirketi aradığında şoke oldu. Karşısındaki kişi kişisel bilgilerinin ellerinde olduğunu belirterek ücretin ödenmesi gerektiğini bildirdi. Çekinerek parayı yatıran Benli, firmanın gönderdiği ihtarnameyi de alarak Nevşehir Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvurdu. Heyet, ?Hizmetin ayıplı sayılmasına, satıcı tarafından 39 TL'nin tüketiciye ödenmesine? karar verdi. Mağdur Tayfur Benli gelen telefon sonrası yaşadıklarını şöyle anlattı:

?BİLGİLERİNİZ ELİMİZDE...?

?Ellerinde kişisel bilgilerim olduğunu belirten dolandırıcılar tehdit ve şantajda bulunarak 39 TL borcum olduğunu ve ödemediğim takdirde yasal icra takibi başlatarak faiz, noterlik, avukatlık ve icra takibi masraflarını tahsil edeceklerini söylediler. Tehdit ve şantajdan korktuğumdan belirtilen hesaba ödemeyi yaptım. Ödeme yaptıktan sonra fiş veya fatura istedim, gönderilmedi. Sinir bozucu bu durum karşısında hakkımı aramak için Nevşehir Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurdum. Bu kişilerin imzalı sözleşme olmadığı halde fiş, fatura ibraz etmeden birçok kişiye asılsız, usulsüz ve sahte ödeme ihtarnamesi gönderip mağdur ettiği şantaj yolu ile kazanç elde ettiklerini öğrendim. Hakem heyeti lehime karar verdi. Fakat firma paramı iade etmiyor, çünkü firmaya ulaşılamıyor.?

HAKEM HEYETİ: ?İHTARNAME GÖNDEREREK KORKUTTUĞU İÇİN 39 TL'NİN TÜKETİCİYE İADESİNE..."

Yaşanan mağduriyet sonrası Nevşehir Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Tayfur Benli'nin şikâyeti üzerine ?Tüketici, herhangi bir hizmet ifa etmediği mal ve evrak tesliminde bulunmadığı halde ihtarname çekip korkutarak, zorla fatura ve resmi evrak talep ettiği halde ibraz etmeden işlem ücreti adı altında 39 TL para tahsil edildiğini, şimdi ise kendisinden kesilen ücretin yasal faizi ile birlikte geri iadesini talep etmektedir. Hizmetin ayıplı sayılmasına, satıcı tarafından 39 TL'nin tüketiciye ödenmesine? karar verdi.

Tehdit telefonları ile birçok tüketicinin dolandırıldığını kaydeden Şikayetvar.com adlı internet sitesi de aynı konuya ilişkin şikâyet yağdığına dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber