Çankırı'da miniklerden okul eylemi

Çankırı'da bir grup öğrenci ve veli, Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Ortaokulu'nun duvarlarının çatlak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

olduğu iddiasıyla okul bahçesinde protesto gösterisi yaptı.

Okulun eğitim ve öğretim yapmaya müsait olmadığını ve çocuklarını devamlı korkarak okula gönderdiklerini iddia eden öğrenci velileri, "Okulun dışı da içi de dökülüyor. Çocuklarımız ders yaparken başlarına tavandan parçalar düşüyor. Konuyu devamlı yetkililere ilettik fakat şu ana kadar bir sonuç alamadık" dedi.

Okul Müdürü Cemalettin Tağlı ile görüşen veliler, yetkilerin okula gelip kendilerine tatmin edici bir açıklama yapmasını istedi. Okul Müdürü Tağlı ise, okulun durumunu yetkililere ilettiklerini ve okula gelip incelemelerde bulunduklarını aktardı.

Yetkililerin gelmemesi halinde çocuklarını okula göndermeyeceklerini aktaran veliler, okul kapısının önünde beklemeye başladı. Hiçbir yetkilinin gelmemesi üzerine veliler çocuklarını derse göndermedi. Okul müdürünün yetkililerin gelmek üzere olduğunu belirtmesi üzerine veliler, ?Biz kesinlikle güvenmiyoruz. Defalarca biz onların yanına gittik, ama ortada bir şey yok. Biz onları bekleyeceğiz? dediler.

Okul bahçesinde yaklaşık 1 saat beklemelerine rağmen hiçbir yetkilinin gelmemesi ortamı daha da gererken, karşılarında yetkili bekleyen veliler, polis engeline takıldı.

Eylem yapan ve konunun ciddiyetini anlatmaya çalışan velilere polis, ?Dağılın bu yaptığınız kanuna aykırı, eğitimi engelleyemezsiniz? diye çıkışırken, minik öğrenciler uzun süre slogan attılar.

Polislerin ısrarlı uyarıları sonucunda veliler dağılırken, öğrenciler de sınıflarına girdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber