Top mermisi aileyi avluda yemek yerken yakalamış

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde Suriye tarafından atılan top mermisinin evlerine isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden ailenin olay esnasında avluda yemek yediği öğrenildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 21:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akçakale'de iki hafta önce başlayan top atışların bugün iki ayrı aileden 5 kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Patlamanın, hayatını kaybeden annelerden birinin, çocuklarına avluda yemek hazırlayıp yedirdiği esnada meydana geldiği öğrenilirken, olayın ardından ilçede de hareketli saatler yaşandı.

Vatandaşların bir kısmı protesto gösterisinde bulunurken, bir kısmı da sağduyulu bir şekilde olayların yatışmasını bekledi. Patlama seslerini duyan bir vatandaş, iki haftadır süren top mermisi atışlarının Özgür Suriye Ordusu'nun eline geçen gümrük kapısının tekrar ele geçirilmek istenmesinden dolayı yaşandığını öne sürdü.

Suriyeli mültecilerin ilçede Türkiye tarafından korunup gözetilmesinin de Esed askerleri tarafından tepkiyle karşılandığı dillendirilirken, birçok kişinin yakınlarının Akçakale'den ayrılmasını istedikleri öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber