Dursunbey'deki öğretmen sıkıntısı devam ediyor

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde öğretmen açığından kaynaklanan eğitim sıkıntısı devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2012 07:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çakırca Köyü İlkokulunun ardından bugün de ilçe merkezindeki bir ilkokulun velileri Kaymakamlığa yürüyerek protesto gösterisinde bulundu.

Dursunbey'de okulların açılması ile başlayan öğretmen açığı sıkıntısı gittikçe büyüyor. Öğretmen sorunu nedeniyle köylerdeki 9 okulun iki hafta eğitim yapamamasının ardından geçici çözümler ile ilçe merkezindeki okullarda bulunan müdür yardımcıları ve öğretmenlerin köylere gönderilmesi bu kez Dursunbey ilçe merkezindeki okullarda öğretmen açığına sebep oldu. Geçen hafta Balıkesir'e gelen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer Dursunbey'deki öğretmen açığı konusunda çözüm üretecekleri bilgisini vermişti. İlçe merkezinde toplam 120 üzerinde öğretmen açığı olduğu bildirilirken öğrencilerin derslere girememesi velileri kızdırdı. Sabah saatlerinde Dursunbey Kaymakamlığı önüne gelerek alkışlı protesto yapan Sabahattin Göndür İlkokulu velileri arasından bir heyet Kaymakam Yaşar Aksanyar ile görüştü. Veliler 3. ve 4. sınıfların birleştirildiğini ve çocuklarının ücretli öğretmenler ile geçiştirildiğini belirttiler. Kaymakam Aksanyar, velilere pazartesiye kadar sabırlı olmalarını Milli Eğitim Müdürlüğünün bu konuda bir çalışma içerisinde olduğu bilgisini verdi. Veliler ise pazartesi öğretmen gelmediği takdirde çocuklarını okula göndermeyeceklerini, her türlü cezayı göze alacaklarını söyledi. Öfkeli veliler, "Biz çocuğumuzu okula göndermez isek ceza uygulayan yetkililer, çocuğumuzu okula gönderdiğimiz halde öğretmen atamayınca neden cezalandırmıyorlar. Her türlü cezayı sonuçta biz çekiyoruz" şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Kaymakamlıktan olaysız şekilde ayrılan velilerden biri pazartesi gününe kadar bu sorun çözülmez ise Milli Eğitimi boykot edeceklerini her türlü cezaya rağmen çocuklarını okula göndermeyeceklerini, öğretmen sorununa çözüm istediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber