Posco Assan TST Çelik Fabrikası'nın yüzde 60'ı tamamlandı

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde geçen yıl temeli atılan Posco Assan TST Çelik Fabrikası'nın yüzde 60'ı tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2012 19:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fabrikanın yapıldığı alanda gazetecilere sunum yapan Posco Assan TST Çelik Sanayi AŞ Genel Müdürü Jong Won Kwon, fabrikayı gelecek yılın mayıs ayında hizmete hazır hale getirmeyi planladıklarını belirtti.

Kwon, ''Fabrika, 169 bin 960 metrekarelik bir alana kuruldu. Kapalı alan ise 80 bin 600 metrekare. Fabrikada, 500?700 kişi doğrudan fabrika çalışanı, 200-280 kişi ise diğer firma çalışanlarından olacak. Çalışan Türk personelimizin yüzde 22'si de Alikahya bölgesinden olacak. Ayrıca Kore gazisi olan kişilerin yakınlarına da istihdamda öncelik sağlayacağız.? dedi.

Üretim kapasitesinin yıllık 200 bin ton olacağını anlatan Kwon, Türkiye'deki paslanmaz çelik ihtiyacının fazla olması dolayısıyla üretimlerini ikinci etapta 500 bin tona çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Soğuk hadde ürünlerinin yurt içinden tedarik süresinin yurt dışından ithal edilmesine oranla bir ay daha kısalacağına dikkat çeken Kown, ''Bu anlamda Posco Assan TST olarak, yapacağımız üretimlerle Türkiye'nin dış ticaret açığının kapanmasına da yardımcı olacağız.'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin, dünya ekonomisinde, hem ekonomik hem de politik olarak güçlü bir yerde olduğuna vurgu yapan Kwon, şunları kaydetti: ''Türkiye, ekonomik ve politik anlamda böyle devam ederse Osmanlı İmparatorluğu'ndaki parlak dönemi tekrar yaşayacaktır.''

Sunumun ardından, gazetecilere, inşaatı süren tesis gezdirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber