Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri ders başı yaptı

Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri törenle derse başladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2012 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tıp Fakültesi Medikal Onkoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Güllü'nün verdiği ilk derste ?başarının ve mutluluğun sırrı' konusu işlendi.

Törende öğrenciler beyaz önlük giydi.

Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Serper, Diş Hekimliği Fakültesi'ni kazanan öğrencileri tebrik ederek, "Türkiye'nin en iyi üniversitesine ve ülkemizin en iyi diş hekimliği fakültesine hoş geldiniz. Sizleri ve başarınızda büyük emek ve katkıları olan ailelerinizi kutluyorum. Bugün uzun bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Bu uzun yolda yorulacak, üzüleceksiniz. Size dikensiz gül bahçesi vaat etmiyoruz ama 5 yıl sonra tüm bunlara değdiğini göreceksiniz." dedi.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer ise şunları söyledi: "Mezun olduğunuz hatta emekli olduğunuz gün ile bugün arasında çok fark olmadığını göreceksiniz. Çünkü hep öğrenerek geçireceksiniz bu zamanı. Şunu bilin ki siz mukaddes bir mesleği seçtiniz. Çünkü insan sağlığı mukaddestir. Bunun gereği sürekli bir öğrenme uğraşısı içinde olacaksınız. Hiçbir karşılık beklemeden bu uğraşıyı sürdüreceksiniz. Bu yılın mezunları fotoğraflarında ya hasta ya doktor koltuğunda, dersliklerde, laboratuarlarda ya da fakülte önünde zamanlarını geçirdiler. Bütün hayatları neredeyse yüzde doksanı diş hekimliği civarında dönüyor. Bir sosyal hayat var ama hekimliğin müsaade edebildiği bir sosyal yaşam. Bunu böyle kabul edeceksiniz. Değerli meslektaşlarım öğrenciliğinizden itibaren birbirinize destek olun, meslek odalarının etkinliklerinde etkin olun." dedi. Törende Dekan Serper, fakülteyi birincilikle kazanan öğrenciye beyaz önlük giydirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber