İskilip'te Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlandı

Çorum'un İskilip ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2012 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçtiğimiz yıl 'Cami-Çocuk Buluşması' temasıyla çocukları cami ile buluşturmayı hedefleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yıl ise 'Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet' teması ile engellileri cami ile buluşturmayı planlıyor.

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Eğri''Engellilere karşı sosyal sorumluluklarımız'' konulu bir konferans verdi. Prof. Dr Osman Eğri, "Camilerimizi ilim meclisine sohbet meclisine istişare meclisine çevirip herkesin seveceği bir hale getirmeliyiz. Camilere gelmeyenlerle ilgili olarak engel maddi durumu iyi olmayan hasta olan ve daha bir çok sıkıntısı olup ta gelemeyen komşumuzda mı yoksa onların bu hallerini sormayan bizde mi?''diyerek komşuluk ilişkilerinin önemine işaret etti.

Osman Eğri, camilerin gençler için cazip hale getirilmesi, bunun için camilerde çocuklara ve gençlere hitap eden kültürel ve sosyal alanlar oluşturulması gerektiğini ifade etti. Prof. Dr. Eğri,"İskilip bir ilim hilm şehridir. Bu şehir de Akşemseddin,Ebussuud Efendi Şeyh Yavsi Atıf Hoca gibi alimler yaşamıştır. Bu alimler buraları birer imalathane gibi kullanıp Allah aşığı Kur'an aşığı ve Peygamber aşığı müderrisler yetiştirmiş. Bu alimler bu müderrisleri Şeyhyavsi gibi medresesi şifahanesi kütüphanesi yani sosyal ve kültürel ihtiyaçları karşılayan alanlar da yetiştirmişler." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber