Mimar Sinan, kadınlar lokaline kavuştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mimar Sinan Mahallesi'ne kazandırılan Yıldırım Hanımlar Lokali, törenle hizmete açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Ekim 2012 21:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın ve Türkiye'nin hızlı bir gelişim içinde olduğunu anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Hanımlar Lokali'nin kadınların boş zamanlarını birlik ve dayanışma içinde geçirebilecekleri bir mekan olduğunu anlattı. Başkan Altepe, kadınların eğitim almalarının ve sosyalleşmelerinin önemli olduğunu ifade ederek, "Beşiği sallayan el, dünyaya hükmeder düşüncesini esas alarak Yıldırımlı kadınlara yönelik bir merkez inşa ettik. Yıldırım İlçesi'nde konumlandırılan hanımlar lokaliyle BUSMEK kurs merkezlerine bir yenisini daha eklenmiş oldu. Lokal, eğitim sınıflarının yanı sıra kütüphane ve kafeteryasıyla da Bursalı kadınları ağırlayacak." dedi.

Hanımlar lokalinin girişinde bulunan kütüphane ve bilgisayarlardan da kadınlarla 8. sınıfa kadar olan çocukların yararlanabileceğini vurgulayan Başkan Altepe, lokal bahçesinde spor aletleri ve çocuk oyun parkının da bulunduğunu söyleyerek, "Anneler hanımlar lokalinde kitap okuyup sohbet ederken çocuklar bahçede eğlenebilecekler. Hanımlar lokalinde hasta ve yaşlı refakatçiliği kursu da BUSMEK bünyesinde verilecek. Bu branşı tercih ederek eğitim alanlar evlerinde ve çeşitli kurumlarda hasta ve yaşlı bireylerin günlük ihtiyaçlarını karşılayarak, kendi ve hasta yaşlının sağlığını koruyabilecekler. Eğitimler hafta içi her gün yılsonuna kadar devam edecek. Lokalde ayrıca toprağın insan eliyle can bulduğu çini sanatı da yer alıyor. Yıldırım, kadınların her türlü sosyal ve kültürel etkinliklerini gerçekleştirebileceği bir merkeze kavuştu." diye konuştu.

Bölgeye ayrı bir değer katacak olan Yıldırım Hanımlar Lokali'nin özelliklerini de anlatan Başkan Altepe, projesi kapsamında yaklaşık 900 metrekare alanda bulunan binanın çevre duvarları ve çevre düzenlemesinin de yapıldığını söyledi. Lokal bünyesinde, çocuk oyun alanları, spor alanları, yürüme yolları, dinlenme alanları ve otopark ile 2 katlı, ahşap çatılı binada özürlü asansörünün de yer aldığını belirten Başkan Altepe, binada ayrıca kafeterya, mutfak ve servis mekanları, internet kütüphanesi, çok amaçlı salon, derslik, fitness salonu, yönetim ve toplantı bölümlerinin de bulunduğunu ifade etti. Başkan Altepe, kadınların yaya mesafede ulaşabileceği lokalin Mimar Sinan, Arabayatağı ve yakın çevredeki semtlerde yaşayan kadınlara hitap edeceğini ve kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimlerine de katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

BAKAN ÇELİK: KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK NOKTASINDA ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa'da Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı Yıldırım Hanımlar Lokali'nin açılışının kadınların sosyal yaşamda daha aktif rol almalarına destek vereceğini anlattı. Bakan Çelik, tesisin Bursa'ya ve Mimar Sinan'a yakıştığını belirterek, "Kadınlarımız, hayatın her alanında var. Yalnız evde değil, iş yaşamında, siyasette, bürokraside kadınlar hizmet veriyor. Bu sevindirici ama kadına şiddeti reva gören bir anlayış, bu medeniyette, bu topraklarda tarih boyunca barındırılmamıştır. Ana, kadın, kardeş adına ne denirse densin o bir kadındır. Saygı duyulan kadının şiddetle karşı karşıya olması hepimizi üzüyor." diye konuştu.

Hükümet olarak kadınlara pozitif ayrımcılık noktasında çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Bakan Çelik, "Kadın-erkek eşitliği birimi kuruldu, başında kadın milletvekilimiz görev aldı. Kadının statüsü birimi kuruldu. Kadınların erken emekli olmaları adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kadının istihdamının gerçekleştirilmesi önemli. Bu dönemde kadınların daha güçlü bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri için Aile Bakanlığı kuruldu. Bu gayretlerle kadınların istihdamında artış görülmesine rağmen, kadınların işgücüne katılımında oran düşük. Yüzde 30'larda olan bu oranı yüzde 40'lara çıkarmak için ciddi çalışmalarımız var. İktidarımız döneminde kadının adı var diyebiliriz." şeklinde konuştu.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise törende, daha önce Yıldırım Belediyesi'ne ait olan arazinin tahsisiyle bölgeye hanımlar lokalini kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve ekibine teşekkür etti. Keskin, Yıldırım'da yaşanan gelişimden söz ederken, yapılan çalışmalarla ilçenin vizyonunun arttığına dikkati çekti. Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Muhsin Sak da bölgeye kazandırılan Yıldırım Hanımlar Lokali'ne emeği geçenlere teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Bandosu'nun konseri ve Namık Kemal Halk Dansları Topluluğu'nun Bursa yöresi halk oyunlarıyla renk kattığı açılış töreninde, Başkan Altepe, Bakan Çelik ile birlikte açılış kurdelesini keserek Yıldırım Hanımlar Lokali'ni gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber