35 ilde kentsel dönüşüm başladı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski ve can güvenliği bulunmayan binaları yenilemeyi ve yeşil alanları çoğaltmayı amaçlayan kentsel dönüşüm süreci için dün düğmeye basıldı. İstanbul Esenler'deki açılışı Başbakan Erdoğan yaptı. İlk kez patlamalı tekniğin uygulandığı yıkımların bir kısmı canlı bağlantı eşliğinde gerçekleşti. Proje kapsamında 7 milyon bina elden geçirilecek.

Türkiye genelinde yaklaşık 7 mil-yon binanın elden geçirileceği kentsel dönüşüm süreci, Esenler'de Başbakan Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla başladı. İlk kez patlatmalı tekniğin uygulandığı çalışmalarda 35 ilde 150 kamu binasının yıkımı için düğmeye basıld

Türkiye genelinde 35 ilde gerçekleşen dönüşüm çalışmaları kapsamında, ilk olarak dün sabah, Hatay Kırıkhan'daki eski askerî lojmanın yıkımına başlandı. Türkiye için dönüm noktası olacak kentsel dönüşümde ilk yıkımlar; Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Malatya, Nevşehir, Samsun, Sinop, Tekirdağ, Tunceli ve Van'da yapılıyor. Dönüşüm kapsamında en fazla yıkım da İstanbul'da yapılıyor. İstanbul Yeni Levent'te 33 daireli Milli Savunma Bakanlığı lojmanı, Sancaktepe'de 8 bin 110 metrekare MSB er pavyonu ve 90 metrekare su kulesi, Sarıgazi'de Maltepe'de MSB'ye ait 4 bin 536 metrekare er pavyonu ile Şakir Gürkan Sağlık Ocağı, bin 810 metrekare karargah binası, Küçükyalı'da MSB'ye ait lojmanın 606 metrekarelik su deposu, Kadıköy'de Semt Polis Hizmet Binası ve Fatih'te Vilayetler Semt Polikliniği'nin yıkımı gerçekleşiyor. Dönüşüm çalışmalarının 20 yıllık süreçte gerçekleşmesi planlanıyor. Bu sırada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 7 milyon riskli binayı elden geçirecek. Öte yandan, dönüşüm çalışmaları kapsamında yapılacak yıkımlar sırasında Türkiye, ilk kez profesyonel anlamda dinamitli yıkım tekniğine sahne oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber