Açık kanalizasyonun hastalık saçtığı iddiası

Edirne'nin Keşan İlçesi'ne bağlı Beyendik Beldesi'nde ikamet eden Faik Perin, belediyenin açıkta bıraktığı kanalizasyonun, sağlık açısından tehdit oluşturduğunu iddia etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyendik Beldesi Aydoğan Mahallesi'nde ikamet eden Faik Perin, Beyendik Belediyesi'nin açıkta bıraktığı kanalizasyon şebekesinin evinin önünden geçtiğini ve annesi ile babasının enfeksiyondan dolayı vefat ettiğini kaydetti.

Evinin önünden geçen kanalizasyon şebekesinin açıkta olduğunu belirten Perin, ?Aydoğan Mahallesi'nin kanalizasyonunun tamamı buradan açık bir şekilde geçiyor. Diğer mahallelerde de benzer sıkıntılar var. O mahallelerde de kanalizasyon açıkta geçiyor. Kanalizasyon deresi yaklaşık yarım metre derinliğe sahip. Su ve atıklar genelde durgun şekilde kaldığı için kötü koku ve görüntü oluşturuyor. Burası kışın yağmur ve kar suyu ile birlikte taşıyor. Hem koku hem de mikroplar tarlalara dolayısıyla sofralarımıza kadar giriyor. Bu kanalizasyona akan derenin çok acil şekilde ıslah edilmesi gerekiyor. Evimizin önünde oturamıyoruz çünkü kötü koku buna izin vermiyor.? dedi.

Faik Perin, anne ve babasının açık kanalizasyon nedeniyle, enfeksiyon kaptığını ve kısa süre içerisinde vefat ettiğini ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti: ?Babam 2-3 ay içerisinde annem de 13 gün içerisinde kana karışan mikroplar nedeniyle vefat etti. Daha önceden hiçbir rahatsızlıkları bulunmuyordu. Babam ağaç ve bitkiler ile uğraşmayı severdi. Çoğu zaman bu kanalizasyon deresinin yanında da bulunur ve bitkilerle ilgilenirdi. Babam o kadar sağlıklıydı ki, ölmeden bir hafta öncesine kadar bahçede duvar örüyordu. Önce babamı 8 ay sonra da annemi enfeksiyondan kaybettik. Bu konudan sadece biz muzdarip değiliz. Köyün bu bölümündeki 7-8 aile aynı şekilde durumdan rahatsız ve tehlike altındadır.?

Perin, kendisinin de enfeksiyona bağlı hastalıklardan dolayı rahatsız olduğunu belirterek, ?Sesimizi kimse duymuyor. Ciğerlerimde enfeksiyona bağlı nodüller oluşmaya başladı. Ben ve benim gibi birçok kişide bu rahatsızlar baş göstermeye başladı. Bunun sorumlusu olan açıkta kanalizasyon sorununa çevre ve insan sağlığı ile ilgilenenler duyarlılık göstermeli. Kanalizasyonlar bir şekilde şebeke hattına da bağlı olduğu için evlerin musluklarından dahi kötü kanalizasyon kokusu geliyor. Bu duruma çare bulunmalı. Yoksa daha çok canlar yanacak. Yaşanan olayla ilgili BİMER'e dilekçe yazdım. Kanalizasyon atıkları dizlerimize kadar geliyor. Bu sadece bizi değil; tüm mahalleyi tehdit ediyor. Ben evimin bahçesinde gezerken devamlı olarak maske kullanmak zorunda kalıyorum. Maske takılmadığı takdirde bahçede gezmem mümkün değil.? şeklinde konuştu.

Perin Ailesi'nin kanalizasyon ile neredeyse bitişik nizamda ve çoğu zaman sularının karıştığı bir sebze ve meyve bahçesi bulunuyor. Kanalizasyon deresinin diğer kısmında ise hayvanlarına yem bitkisi ektiği ve yedirdiği tarlası bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber