Teksas'taki festivalde Adana tanıtıldı

Amerika'nın Teksas eyaleti Houston şehrinde düzenlenen Silk Road Festival (İpekyolu Festivali)'nde stant açan Büyükşehir Belediyesi hem Adana'yı, hem de Altın Koza Film Festivali'ni tanıttı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Teksas'ta ilk kez yapılan ve Türkiye ile birlikte 6 ülkenin katıldığı festivale, Amerikalılar yoğun ilgi gösterdi. Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan'ın yer aldığı festivalde, açılan stantlarda tanıtım yapılıyor. Her ülkeden yöresel lezzetlerden oluşan yiyecek, el sanatları ve kültürel unsurlar ziyaretçilere sunuluyor. Özellikle gündüz binlerce öğrencinin ziyaret ettiği festival alanını akşam saatlerinde ise aileler geziyor. Festival'in hemen her akşamında da bir müzik programı var. Türkiye'nin çeşitli yörelerinden halkoyunlarının sergilendiği festival alanında sanatçılar Ömer Faruk Tekbilek, Türksoy grubu ve Rafet El Roman da sahne alıyor. Festivale, Amerika'daki Türklerin ve Orta Asya ülkelerinden gelenlerin kurduğu derneklerin çatı kuruluşu olan Turquoise Council ev sahipliği yapıyor. Festival bünyesinde stant açan tek şehir ise Türkiye'den Adana oldu. Adana standında şehrin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtan broşür, kitapçık, katalog ve CD'ler dağıtıldı. Ayrıca Altın Koza Film Festivali'ni anlatan İngilizce broşürler verildi ziyaretçilere. Gün boyunca sinevizyonda Adana tanıtım filmi gösterildi. Stant ziyaretçilerine cezerye de ikram edildi. Adana Büyükşehir Belediyesi adına standın başında duran ve ziyaretçilere cezerye ikram eden Ulaşım Daire Başkanı Ferat Yüksel, Adana'yı tanıtma imkanı veren festival yetkililerine teşekkür etti. Festival yöneticileri ise önümüzdeki yıl Türkiye'den pek çok kentin stant kapmak için yarışacağını söyledi. Adana'nın önümüzdeki yıl festivale katılma konusunda diğerlerine göre daha avantajlı olacağına işaret etti.

Festivali ziyaret etmek için Türkiye'nin her bölgesinden onlarca insan Teksas'a geldi. Adana'dan da bir grup işadamı festivale katıldı. Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Ankara'dan gelen ziyaretçi heyeti içinde bulundu. Türkiye'den gelen ziyaretçiler arasında çok sayıda milletvekili, köşe yazarları, gazeteciler ve üst düzey bürokrat ile işadamı yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber