İstanbul protokolü, kurtuluş yıl dönümü için yürüdü

Tarihinde kısa bir süre düşman işgali altında kalan İstanbul'un kurtuluşunun 89. yıl dönümü resmi törenlerle kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurtuluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Galatasaray Meydanı İstanbul protokolünü ağırladı. Vali Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, izciler, zabıta ekipleri ve vatandaşlar, oluşturulan kortejle birlikte Taksim Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca zabıta görevlileri vatandaşlara karanfil dağıttı.

Törenin anıtta yapılan bölümünde ise saygı duruşundu bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, anıta çelenk koydu. Daha sonra Vali Mutlu ve Başkan Topbaş, izci çocuklarla bir araya gelerek gazetecilere poz verdi.

VALİ MUTLU: BU TARİHİ ŞEHRİN KISA BİR SÜRE OLSA DA İŞGAL GÖRMÜŞ OLMASI HEPİMİZİN ACISI

Yürüyüş sırasında kurtuluş yıl dönümüyle ilgili değerlendirme yapan Vali Mutlu, bu vesileyle şehitleri rahmetle andıklarını belirtti. İşgal yıllarının acısını ve sıkıntısını hep birlikte yaşadıklarını ve kısa da olsa bu şehrin işgal altında kalmış olmasını herkesin acısı olarak anlatan Mutlu, ?Bundan sonra da geleceğe güçlü adımlarla el ele kol kola adımlarımızı hep ileriye taşımak üzere bir aradayız. En büyük gücümüz olan birliği ve beraberliği muhafaza etmek üzere şehrimizi geleceğe taşıyoruz.? ifadelerini kullandı.

BAŞKAN TOPBAŞ: İSTİKLAL CADDESİ'NDEKİ BOZUK ZEMİN İLE İLGİLİ YENİ DÜZENLEME YAPILACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, törenin ardından basın mensuplarının İstiklal Caddesi'nin bozuk yüzeyi ile ilgili sorusunu cevapladı. Zeminin altında tonoz adı verilen bir yapı bulunduğunu ve boşluklar bulunduğunu anlatan Topbaş, tramvay hattının da oluşturduğu titreşimler nedeniyle sarsıntılar meydana geldiği için zeminin bozulduğunu dile getirdi. Bu aksaklıkların harcın bağlayıcılık özelliğini koparttığını söyleyen Topbaş, ?İstiklal Caddesi yılda çeşitli nedenlerle en az kırk defa doğalgaz, elektik gibi nedenlerle kazılıyor. Biz altta yapılacak çalışma için gerekli hazırlıkları tamamladık. Üstte yapılacak çalışma için cadde üzerinde sağlı sollu olarak bir baks geçiyordu. Bu baksın içinden kablolar geçecek. Yılda kırk defa kazılmayacak. Artık bu sorunları yaşamayacağız? dedi.

Sultanahmet bölgesinde yapılan düzenlemeleri hatırlatan Topbaş, İstiklal Caddesi'nin de benzer bir çalışma ile düzenleneceğini ancak düzenleme şeklinin Sultanahmet'deki gibi olup olmayacağının yakında netleşeceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber