UMUT-DER, Kurban Bayramı'nda 200 ailenin yüzünü güldürecek

Malatya Umut Eğitim Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (UMUT-DER) bu yılki Kurban Bayramı'nda Malatya'daki 200 aile ile Batman ve Diyarbakır'daki ihtiyaç sahiplerine kurban paketi dağıtacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

UMUT-DER Başkanı Hatice Erşan ve yönetim kurulu üyeleri Malatya Valisi Vasip Şahin'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Hatice Erşan, burada yaptığı konuşmada, dernek olarak birçok eğitim ve sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirdiklerini söyledi. Öğrenen Kadın Güçlü Kadın, Bilinçli Aile Bilinçli Toplum ve Güvenli Eller Projelerini yaşama geçirdiklerini anlatan Erşan, "İki projeyi bitirdik. Şu anda Güvenli Eller Projesi devam etmektedir. Güvenli Eller Projesi kapsamında kent merkezinde üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını gidermek amacıyla bir yurt arayışı içindeyiz. 40'a yakın öğrenciyi burada barındırmayı amaçlıyoruz. Şehir dışından gelerek Malatya'da eğitim gören öğrencilere aile sıcaklığını aratmayacak bir yurt oluşturmayı planlıyoruz. Dernek olarak seminer, konferanslar devam etmektedir." dedi.

Dernek olarak ihtiyaç sahiplerinin her dönem yanlarında olduklarını kaydeden Erşan, Kurban Bayramı'nda imkanları kısıtlı olduğu için sofrasına et koyamayan ailelere Kurban paketleri dağıtacaklarını söyledi. Malatya'da 200 aileye et dağıtacaklarını dile getiren Erşan, bunun yanında Batman ve Diyarbakır gibi komşu kentlerde de ihtiyaç sahiplerine hazırlanan paketleri ulaştıracaklarını ifade etti. Erşan, bayramda daha fazla aileye yardım ulaştırmak için hayırsever insanların derneklerine yardımlarını beklediklerini vurguladı. Vali Vasip Şahin de sivil toplum örgütlerinin çalışmalarını önemsediğini, kadınlar tarafından oluşturulan Umut Derneği'nin projelerinin topluma faydalı bulduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber