Klasik otomobiller kanser hastaları için yollara düştü

Türkiye'nin klasik otomobilleri, '3. Bursa Klasik Otomobil Turu Projesi' ile Bursa Onkoloji Hastanesi'ne üreteroreneskop cihazı kazandırılması amacıyla düzenlenen yarışmada boy gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşlar, eski model araçları görebilmek için yarışın yapıldığı alana akın etti.

3. Bursa Klasik Otomobil Turu, Korupark AVM önünden başladı. Kanser hastaları için direksiyon başına geçen klasik otomobil sürücüleri, vatandaşlarların büyük ilgisiyle karşılaştı. Organizasyonla ilgili açıklamada bulunan Osmangazi Rotary Kulübü Dönem Başkanı Nur Yücel, "Yarışmanın ikinci yılında Uludağ Üniversitesi Patoloji Bölümü'ne kanser hastalarının tedavisinde biyopsi yapılan hücrelerin durumunu kısa sürede sonuçlandıran mikrotom cihazı bağışlanmıştı. Bağışladığımız bu cihazlarla bugüne kadar binlerce hastanın erken teşhisi ve tedavisi ile yaşama şansına destek sağlanmıştır. 2004 yılında 118 bin 696 olan kanser vakası sayısının 2011'de yüzde 100 artarak 216 bine ulaştığını gördük. Kanser vakalarının en çok Marmara Bölgesi'nde görüldüğü, 2003 yılında 27 bin 275 olan kanser vakası sayısının 2010 yılında 57 bin 294 sayıya ulaştığı verilerini aldık. Bu bilgiler ışığında bu kez rotamızı binlerce hastanın tedavi gördüğü Güney Marmara ve Bursa'nın tek kanser teşhis tedavi merkezi Bursa Onkoloji Hastanesi'ne yönelttik. Üroloji kliniğine 9 ayda 3 bin 200 kişinin böbrek, mesane, tümör ve kanser yanı sıra diğer hastalıklar sebebiyle müracaatı oldu. Ancak yaklaşık bin hasta, teşhis ve tedavi için gerekli olan üreterorenoskop cihazı olmadığı için eski yöntem ile tedavi ediliyor. Bu yıl gerçekleştireceğimiz organizasyonumuzun geliriyle Bursa Onkoloji Hastanesi'ne üreterorenoskop cihazını bağışlamayı hedefliyoruz." dedi.

Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'nden Op. Dr. Orhun Günaydın ise bir ay içinde 15 bin hastanın ayakta, bin hastanın da yatalak olarak tedavi gördüğünü dile getirdi. Günaydın, "Yeni alınacak üreterorenoskop cihazı sayesinde artık hastalarımızın açık ameliyata gerek duyulmadan biyopsilerini alıp, teşhis ve tedavilerini yapacağız. Bu anlamlı bağıştan dolayı Rotary Kulübü'ne hastanemiz ve hastalar adına teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber