Atatürk'ün Kars'a gelişinin 88. yıl dönümü kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk'ün Kars'a gelişinin 88. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa Kemal Atatürk'ün Kars'a gelişinin 88. yıl dönümü kutlama törenleri hükümet konağı önündeki Atatürk anıtına çelenklerin konulması ve saygı duruşu ile başladı. Buradaki törenin ardından Halk Eğitim Merkezi'ne geçen il protokolü ve katılımcılara Kafkas Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç Nurhan Aydın, Atatürk'ün Kars'a gelişini slâyt eşliğinde anlattı. Ayrıca katılımcılara Kafkas oyunları ekibi de değişik gösteriler sundu.

Kars Valisi Eyüp Tepe, her yıl düzenli olarak Atatürk'ün gitti illerde kutlamalar yapıldığına dikkat çekerek, Kars'ta da değişik etkinliklerle bugünün kutlandığını söyledi. Vali Tepe, ?Bu etkinlikler bir anlamda kaynaşmaya vesilesi oluyor. İnsanımız bu etkinliklerle geriye dönerek bugünlere kolay gelinmediğini, bu toprakların kolay alınmadığını müşahade etmiş oluyor. Bu anlamda milli şuurun ve milli bilincin devamlılığını sağlamak adına bu gibi kutlamaların her zaman taraftarıyız. Ulu önder Atatürk'ün bu anlamda illerimizi ziyaret ettiği takvimler milli şuurun oluşması adına önem arz eden günlerdir.? dedi.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ise Kars'a gelen Atatürk'ün 6 Ekim 1924'te geldiğini, halkın taleplerini aldığını belirterek, ?Atatürk ilimizdeki 2 günlük gezi süresinde sokak ve caddeleri gezdiğinde hemşehrilerimiz Atatürk'e büyük bir ilgi göstermiştir.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber