SSK, Yaşayan adamı öldürdü

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2005 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

30 yıl Almanya'da çalıştıktan sonra Türkiye'ye dönerek Yalova'ya yerleşen 72 yaşındaki Mehmet Canki'nin emekli maaşı, ölü olduğu gerekçesiyle Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) tarafından kesildi.

Mutlu Akü fabrikasında çalışırken 1962 yılında Almanya'ya işçi olarak giden Mehmet Canki, gönlünü Emmi adındaki bir Alman kızına kaptırarak evlendi. 1992 yılında eşi Emmi ve kendisinin hastalanması üzerine Türkiye'ye dönerek memleketi Yalova'ya yerleşen Canki, eski çalıştığı işyerinden emekli olup ayda 30 milyon lira maaş almaya başladı. 2004 yılında eşini kaybeden Mehmet Canki, 5 yıl boyunca maaşını almaya devam etti. Bir gün emekli maaşı aldığı bankadan telefonla aranan 72 yaşındaki Canki, kendisinin ölü olduğu ve bugüne kadar aldığı paraları iade etmesi gerektiği söylenince şoke oldu.

Bir anda yaşayan ölü durumuna düştüğünü belirten yaşlı adam, "Ziraat Bankası'ndan maaşımı alıyordum. Aldığım maaş büyük bir para değil. Prim ödeme günlerim eksik olduğu için ayda 30 milyon lira alıyordum. Banka, SSK Genel Müdürlüğü'nden benim ölü olduğuma dair bir yazı aldıklarını belirterek, bugüne kadar ödedikleri parayı faiziyle geri ödememi istedi. Nüfus kayıtlarında diri görünmememe rağmen, SKK kayıtlarında ölüyüm. Birileri beni öldürmüş. Kimse derdime çare bulamıyor. Paradan vazgeçtim, sağlık hizmetlerinden faydalanmak istiyorum. Ama ölü olduğum için hastaneden geri çevriliyorum. Beni kimin öldürdüğünü tespit edebilsem, hesap soracağım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber