İki ölümlü kazada sürücüye 12 taksitli ceza

Eskişehir'de seyir halindeyken, aniden önüne çıkıp karşıdan karşıya geçmeye çalışan bisikletli 2 inşaat işçisine çarparak ölümlerine sebep olmaktan yargılanan sürücü, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2012 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kazada geçiş üstünlüğü araca ait olduğu için hayatların kaybeden inşaat işçilerinin asli kusurlu, sürücünün tali kusurlu bulunduğu dava da mahkeme bu cezayı da 18 bin 200 lira para cezasına çevirdi. Mahkeme söz konusu para cezasının da 12 taksitte ödenebileceğine karar verdi.

İddiaya göre, 21 Ekim 2011'de, çevre yolu Özel Sakarya Hastanesi karşısında meydana gelen kazada, H.U. yönetimindeki ( 27 ) kullandığı otomobil, seyir halindeyken bisikletleriyle karşıdan karşıya geçmek isteyen inşaat işçileri Osman E. ile İskender D.'ye çarptı. Kazada Osman E. ve İskender D. olay yerinde yaşamını yitirdi. Yaralanan araç sürücüsü H.U.ise hastanede tedavi altına alındı.

Kazanın ardından başlatılan savcılık soruşturması sonucunda olayla ilgili Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ?ölüme sebebiyet vermek suçundan' dava açıldı. 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada karar çıktı. Mahkeme heyeti sürücü H.U.'yu 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme bu cezayı da 18 bin 200 lira para cezasına çevirirken, 12 taksit halinde ödenebileceğine karar verdi.

Yapılan soruşturma kapsamında kazada geçiş üstünlüğünün araca ait olduğu için hayatlarına kaybeden işçilerin asli kusurlu, sürücünün ise hızı nedeniyle tali kusurlu olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber