Ünlü iş adamı, Çermik'e yurt ve dershane hediye etti

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde, İnanlar A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan tarafından yapılan FEM Dershaneleri Çermik Şubesi ve Leyla Hanım Kız Öğrenci Yurdu hizmete açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2012 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çermik'teki açılış törenine Siirt Valisi Ahmet Aydın, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, Sur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Köklükaya, İnanlar A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz ve vatandaşlar katıldı. Açılış öncesinde İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Yapılan duaların ardından, yurt ve dershane hizmete açıldı.

İnanlar A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, yurdu, hızlı bir şekilde bitirerek hizmete geçirdiklerini söyledi. Bilginin, bitmeyen bir hazine olduğuna işaret eden İnan, bunu şu kıssa ile anlattı: ?Büyük ağabeylerimizden bir söz aktaracağım; sizde bir para bende bir para var ise ben cebimdeki parayı çıkarsam size versem, siz cebinizdeki parayı çıkarsanız bana verseniz, ben de bir para sizde bir para olur. Ama sizde bir bilgi bende bir bilgi olsa, ben elimdeki bilgiyi size versem siz de sizdeki bilgiyi bana çıkarıp verseniz, sizde iki bilgi, bende iki bilgi olur.?

Maneviyatın, verdikçe çoğalan bir şey olduğunu dile getiren İnan, maddiyatın ise verdikçe azalan bir şey olduğunu dile getirerek, önemli olanın maneviyat peşinde koşmak olduğunu kaydetti. İnan, ?Eğer paramız varsa paramızdan vereceğiz. Aklımızda varsa aklımızdan vereceğiz. Bilgimiz varsa bilgimizden vereceğiz. Hiçbir şeyimiz yoksa en azından selam vereceğiz.? ifadelerine yer verdi.

Sur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Köklükaya, Leyla Hanım Kız Öğrenci Yurdu'nda 80'e yakın kız öğrencinin kalacağını ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber