Çocuklar, tarihi ören yerleri ve müzeleri Müze Çocuk dergisiyle tanıyor

Çocuklar, Türkiye'deki tarihi ören yerleri ve müzeleri Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB)'nin birlikte hazırladığı Müze Çocuk dergisinden öğreniyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2012 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dergi, Türkçe ve İngilizce olarak aylık çıkıyor.

Müze müdürlükleri, tarihi ören yerlerini ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlere tarihi ören yerleri ve ülkedeki kültürel, tarihi ve arkeolojik zenginlikleri yakından tanıması için Müze Çocuk dergisi hediye ediyor.

Antalya Manavgat Side Müzesi Müdürü Güner Kozdere, derginin aylık çıktığını ve her ay değişik yörelerde bulunan tarihi ören yerleri ve müzelerde sergilenen eserler hakkında Türkçe ve İngilizce bilgilendirme yaptığını söyledi. Turist çocuklarının, Müze Çocuk dergisine ilgilerinin yüksek olduğunu belirten Kozdere, derginin amacının, karikatür ve fotoğraflarla desteklenerek küçük yaşta çocukların tarihi ören yerlerine ilgisini artırmaya yönelik olduğunu kaydetti. Kozdere, "Yerli ve yabancı turistlerin çocuklarının Müze Çocuk dergisine ilgisi bizleri de memnun ediyor. Dergi ile küçük yaşta çocukların tarihi ören yerleri ve müzelerle tanışmasına öncülük ediyoruz." diye konuştu.

Öte yandan, Kozdere, ayrıca 15 ile 30 lira değerinde müze kart alan herkesin aynı zamanda ferdi kaza sigortalı olduğunu kaydetti. Öğrenci ve öğretmenlere müze kartın 15 lira olduğunu anlatan Kozdere, 15 liralık müze kartı olan herkesin 5 bin lira değerinde ferdi kaza sigortalı olduğunu söyledi. Normal müze kartın 30 lira olduğunu hatırlatan Kozdere, 1 Ekim'den sonra 30 liralık müze kartı alan herkesin 10 bin lira değerinde ferdi kaza sigortalı olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber