Aksaray Emniyeti'nden PTT personeline eğitim

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü resmi kurum ve kuruluşlara da eğitimler vermeye başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2012 22:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksaray'da yapılan eğitim ve bilgilendirme seminerinin ilki PTT Baş Müdürlüğü personeline yönelik gerçekleştirildi. Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Adem Dalkılıç, Aksaray PTT veznedarları, para nakil personeli başta olmak üzere tüm personele dolandırıcılık, yankesicilik, hırsızlık psikolojisi, suçlu profili gibi birçok başlıkta eğitim verdi. Özellikle banka ve PTT gibi para alış verişinde bulunan kurumlarda hırsızlık ve dolandırıcılık gibi olayların sıkça görüldüğünü anlatan Asayiş Şube Müdürü Adem Dalkılıç, bu tür durumlarda alınması gereken önlemler ve yapılması gereken konular hakkında bilgiler verdi. Eğitimin her zaman önemli olduğuna değinen Adem Dalkılıç, Aksaray'da öğrencilerden vatandaşlara kadar emniyet tarafından eğitim ve bilgilendirici toplantılar yapıldığını, şimdi ise Türkiye'de bir ilk olarak resmi kurum ve kuruluşlara eğitimler verilmeye başlandığını söyledi. Bu kapsamda eğitimlere ağırlık verdiklerini belirten Adem Dalkılıç, talep üzerine kurumlara giderek suçlu profilleri hakkında, hırsızlık ve dolandırıcılık gibi birçok konuda eğitimler verdiklerini söyledi.

PTT Müdürü Seyit Gürer ise verdiği eğitimden dolayı Aksaray Emniyeti'ne teşekkür ederek, eğitim ve bilgilendirme sayesinde personelin daha duyarlı ve bu konularda daha eğitimli bir seviyeye geldiğini söyledi. Bundan sonraki olabilecek olumsuz olaylarda en azından yapılması gerekenlerin ve hangi konularda nasıl dikkatli olunması hakkında bilgiler aldıklarını belirterek, bu tür eğitici ve bilgilendirici eğitim seminerlerinin devamını talep etti.

Seminerde bilgiler alan PTT personeli ise bilmedikleri birçok konu hakkında bilgi sahibi olduklarını dile getirerek, bundan sonra daha dikkatli ve bilinçli olarak çalışacaklarını söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber