Amerikalılar çiğ köfte ve şalgamı çok sevdi

ABD'nin Teksas eyaleti Houston kentinde düzenlenen İpekyolu Festivali'nde Amerikalılara çiğ köfte ve şalgam ikram edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ABD'nin bütün eyaletlerinden ziyaretçilerin uğradığı İpekyoku Festivali her anlamda renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan'ın yer aldığı festivalde her ülke kendi kültürünü tanıtmak amacıyla pek çok stant açtı. Festivale Amerikalılar da yoğun ilgi gösterdi. Festivalin ilk yılı olmasına rağmen onbinlerce kişi tarafından ziyaret edildi. Festivalde Türkiye'den stant açan tek kent Adana oldu. Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan stantta festival boyunca kentin tanıtımına dönük çalışmalar yapıldı. Adana'yı İngilizce olarak tanıtan binlerce broşür, CD dağıtıldı ve cezerye ikram edildi. Ayrıca Altın Koza Film Festivali'nin de tanıtımı yapıldı. Akşamları da Adana tanıtım CD'si sürekli oynatılarak ziyaretçilere şehrin güzellikleri anlatıldı. Büyükşehir Belediyesi adına standın başında bulunan Ulaşım Daire Başkanı Ferat Yüksel, gelen ziyaretçilere Adana hakkında bilgi verdi.

İpekyolu Festivali'nin son gününde ise Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan stantta çiğ köfte ve şalgam ikram edildi ziyaretçilere. Amerikalılar ilk başlarda çekingen davransa da çiğ köfte ve şalgamın adına baktıktan sonra çok beğendi. Çiğ köftenin acılığı kimilerinin yüzünü ekşitse de ilk denemenin ardında büyük bir keyifle ikramları yedi. Festival, son gece Rafet El Roman'ın konseri ile son buldu. Gerek gurbetçiler, gerekse Amerika'nın yerel halkı şölende şarkılara eşlik ederek gönlünce eğlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber