Bursa'yı adım adım dolaşıp AB hibelerini anlatacaklar

Bursa´da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile kurumların Avrupa Birliği (AB) hibelerinden yararlanmasını sağlamak ve böylelikle Türkiye´nin değişimine katkıda bulunmak isteyen gençler, kurdukları dernekle bir dizi proje başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ödünç, E-Gençlik Derneği Başkanı Kemal Uysal, Türkiye Tanıtım Gönüllüleri Derneği Proje Koordinatörü Ali Dindar ve Fransa, Polonya, İtalya ve Avusturya´dan gelen gençleri kabul etti. Heykel´deki tarihi başkanlık binasında gerçekleşen görüşmede, Bursa´da AB hibelerinin tanıtımı yönünde yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı.

Avrupa Birliği (AB) tarafından akredite edilen bir kurum olduklarını belirten E-Gençlik Derneği Başkanı Kemal Uysal, Fransa-Polonya-İtalya ve Avusturya´dan gelen gençlerle birlikte Bursa´da AB hibelerinin tanıtımına yönelik ziyaretler gerçekleştireceklerini söyledi. Yaklaşık 1 yıl sürmesi planlanan ziyaretler çerçevesinde kentte bulunan tüm STK´lar ile kurumlara gideceklerini, AB hibelerinden ve Avrupa´daki STK´ların işleyişinden bahsedeceklerini belirten Uysal, "AB fonlarına devlet olarak belli oranda kaynak ayırıyoruz fakat o kaynaktan yeterince faydalanmıyoruz. BEBKA´nın fonlarını belediyeler oluşturuyor. Bursa, bu kaynağın aslan tedarikçisi konumunda fakat kullanım oranına baktığımızda katılım oranının çok altıda olduğunu görüyoruz. Tüm bu konularda bilinci sağlayarak, Bursa kurumlarının ve STK´larının AB fonlarında hak ettikleri kaynaklara ulaşmalarını sağlamak istiyoruz." dedi.

E-Gençlik ve Türkiye Tanıtım Gönüllüleri derneklerini, yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik eden Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, gençlerin önünün açık olduğunu vurguladı. Ödünç, "İnşallah diğer STK´lar ile belediyelerdeki, kurumlardaki ilgili kişileri hedefleriniz yönünde harekete geçirirsiniz. Projelerinizi onlara anlatın ve doğru katılımı sağlayın. Muhakkak ilgilendikleri noktalar olacaktır. Bu uzun bir süreç. Fakat bu sürecin sonunda, müthiş bir manevi haz elde edeceksiniz. Ülkeler arasında yeni yeni iletişimler doğacak. Hem Bursamız hem de ülkemiz için olumlu bir çalışma. İnşallah muvaffak olursunuz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber