Side'yi 900 bin Rus ve İskandinav turist ziyaret etti

Aktif turizm sezonunda Antalya Side Antik Kent'te 900 bin Rus ve İskandinav ülke turisti kültür ve arkeoloji turuna çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'ya tatile gelen Rus turistler, ilk kültür ve arkeoloji turuna Side Antik Kent'te başlıyor, Xanthos Antik Kent'te sonlandırıyor.

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Andrey Baranov; mayıs, haziran, temmuz, ağustos ve eylül ayında Antalya'ya getirdikleri 600 bin Rus turisti Side Antik Kent'te kültür ve arkeoloji turuna çıkardıklarını söyledi. Rus turistlerin, bölgede son yıllarda deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra su sporları ve kültür turizmine de ilgi gösterdiklerini anlatan Baranov, turlara, genelde tatilde para harcama potansiyeli yüksek turistlerin katıldığını kaydetti.

Bastıyalı Turizm Seyahat Acentesi İskandinav Turist Uzmanı Mehmet Reşat Akıl da bu sene aktif sezonda Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiyalı turistleri haftanın 4 günü Side Antik Kent'te kültür turuna çıkardıklarını söyledi. İskandinav turistlerin, kültür ve arkeoloji turuna Side Antik Kent'te başladığını anlatan Akıl, 11 antik şehir ziyareti sonrası turu Kaş'ın Kınık beldesinde bulunan ve UNESCO koruması altında olan Xanthos'ta sonlandırdıklarını kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı ise Antalya bölgesinde kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma ve tanıtımda, Side Antik Kent'i örnek tarihi antik şehir seçtiklerini söyledi. Side'nin arkeolojik zenginliğinin, turizmde bölgeyi farklı kıldığını belirten Arıcı, bölgede uluslararası etkinliklerin halen Side Antik Tiyatro ve Apollon Tapınağı'nda yapılıyor olmasının bölgede kültür ve arkeoloji turizminin yaygınlaşmasının avantaj olduğunu kaydetti.

Turizm fuarlarında, bu sene ve 2013'te kültür turizmini önplanda tutacaklarını belirten Arıcı, turizmde kalıcılığın yolunun kültür turizminden geçtiğini söyledi. Arıcı, "Side, kültür turizminde öncü bir antik kent. Bu zenginliğin kıymetini iyi bilmeliyiz. Bölgede, Selge ve Seleukeia Antik Kentin de olması Side'yi, kültür turizminin önplana çıkmasını sağlıyor." dedi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Manavgat Side Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Ahmet Özden de bölgenin, kültür turizminde cazibe merkezi olmasında en önemli etkenin arkeolojik zenginliği olduğunu söyledi. Son yıllarda bölgeye Avrupalı turistlerin yanı sıra Rus ve İskandinavların da ilgisinin arttığını belirten Özden, Apollon Tapınağı'nın Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın tanıtımlarda yer almasının, bölge destinasyonunu kültür turizminde cazip hale getirdiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber