Kırşehir'de bir caddeye Kazak Cumhurbaşkanı'nın ismi verildi

Kırşehir'de bir caddeye Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in ismi verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ahi Evran Üniversitesi'nin davetlisi olarak Kırşehir'e gelen Kazakistan Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebagev, Kırşehir Belediye Meclisi tarafından caddeye ismi verilen Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in isminin bulunduğu tabelanın caddeye asılması törenine de katıldı. Törene Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Kudret Saylam, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen ile birlikte askeri ve mülki erkan katıldı.

Törende konuşma yapan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Belediye Meclisi olarak Türk dünyasının önemli liderlerinden birinin ismini Kırşehir'de yaşatma kararı aldıklarını ifade ederek, " Bugün burada bu kararımızı gerçekleştiriyoruz. Kazakistan'la olan bu kardeşliğimizin ilelebet sürmesini diliyoruz. Bizler aynı köklere sahip ve aynı köklerden filizlenmiş çok önemli devletleriz. Kırşehir'in caddesinde Kazakistan'ın Cumhurbaşkanının ismini taşımak bizim için şeref olacaktır. Bu başlangıcımızın yanı sıra birlikte kardeş şehir uygulamasını gerçekleştirmeyi istiyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.? dedi.

Daha sonra Kırşehir Belediye Başkanı ve meclis üyelerine teşekkür eden Kazakistan Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Kırşehir'in caddesine Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'ın isminin verilmesinden dolayı şükranlarını sundu. Ardından Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev ?Kazakistan'ın büyük bir belediyesi ile bağlarımızı kuracağız ve ilişkilerimiz daha da hızlanacaktır? diye konuştu.

Açılıştan sonra Tüymanbayev Türkiye-Kazakistan ilişkilerinin 20.yıldönümü nedeniyle Ahi Evran Üniversitesi Türk Dünyası Topluluğu tarafından organize edilen konferans, resim sergisi ve halk dans toplulukları gösterilerine katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber