Kültür Evlerindeki SBS kursları için seçme sınavı yapıldı

Yüreğir Belediyesi Kültür Evlerinde maddi durumu iyi olmayan öğrencilere yönelik SBS kursu seçme sınavı yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 Mayıs Mahallesi Ahmet Yesevi Kültür Evi'nde yapılan seçmelere yaklaşık 2 bin 100 öğrenci başvurdu. Kurslara 300 kişi kabul edilecek.

Kültür Evlerinin halka hizmet amacıyla yapıldığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ?Yüreğir de hizmete açtığımız Kültür Evlerimiz bölgemizde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gideren önemli tesisler olmuştur. Her vatandaşımızın yararlanacağı birer bilgi yuvası olmuş durumda.? dedi.

Öğrencilere yönelik SBS ve hobi kursları açtıklarını kaydeden Başkan Çeliklan, ?Buralarda yetişkinler için ise meslek kursları veriyoruz. Yaşlılarımıza yönelik ise okuma yazma kursları ve her yaşa yönelik her türlü eğitici seminerler verilmektedir. Bizim asıl amacımız maddi durumu iyi olmayan başarılı öğrencilerimizi tespit ederek onları daha üst seviyelere çıkarmaktır. Geçen yıllardaki kurslarımız sonunda bir çok öğrencimiz güzel okullar kazanarak geleceklerine yönelik iyi bir başlangıç yapmış oldular. Bizim sevincimiz ise bu güzel başlangıçlara vesile olmaktır.' şeklinde konuştu.

Yüreğir'de daha önce hizmet binasından başka hiçbir tapulu yeri olmadığını bugün ise 5 adet Kültür Evini Yüreğir halkının hizmetine sunduklarını belirten Başkan Çelikcan, Kültür Evi sayısını 10'a çıkartmak istediklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber