İskilip MYO öğrencileri ilçenin mimarisini fotoğraflayarak belgeleyecek

Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksek Okulu (MYO)'nda 2012-2013 eğitim döneminde öğrenci alımına başlayan Mimari Restorasyon Programı, işçede geleneksel yapım teknikleri ve plan tipleri adını alan araştırması ile İskilip'in mimarisini fotoğraflayarak, belgeleyeceği bir çalışma başlattı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsikilip MYO Müdürü Doç. Dr. Muammer Cengil'in, başlamasına öncülük ettiği çalışmaya Öğretim Görevlisi Cemal Ekin, Uzman Doğan Koşan ve restorasyon bölümü öğrencileri katıldı.

İsikilip MYO Müdürü Doç. Dr. Muammer Cengil, Mimai Restorasyon Bölümü'ne öğrenci alımına bu sene başladıklarını ifade ederek, "Eğitim ve öğretime başlar başlamaz böyle tarihi eski olan ilçemizin tipolojisini oluşturmaya karar verdik. Çalışmalarla eski mimari yapılar üzerinde yapılan araştırma, fotoğraflama, çizim ve belgeleme ile geleneksel İskilip yapılarının tipolojisi oluşturulacaktır. Bu araştırma sonucunda da İskilip envanteri oluşturulup, yapılan ve yapılacak olan restorasyon ve kültürel çevreyi koruma çalışmalarına bilimsel katkı sağlanmış olacaktır.'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber