Cizreli öğrenciler, Brezilya'da Bilim Fuarı'nda Türkiye'yi temsil edecek

Terörle anılan Şırnak'ta eğitimde güzel şeylerde oluyor. Şırnak Cizre Fen Lisesi öğrencileri Brezilya'da Türkiye'yi temsil edecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lise öğrencilerinden Muhammed Yalgatekin ve Esra Nur Sekin, 'Alkolsüz el dezenfektanı' -Non-Alcoholic Disinfectent- projesiyle Brezilya'da düzenlenecek Bilim Fuarı'na Türkiye adına Tekirdağ Fen Lisesi ile birlikte katılacak. Öğrenciler Brezilya'ya gitmek üzere 16 Ekim'de Cizre'den hareket edecek.

Brezilya'ya gidecek öğrencileri makamında kabul ederek bir süre görüşen Cizre Kaymakamı Şenol Koca, öğrencilere tablet bilgisayar hediye etti. Başarılarından dolayı öğrencileri tebrik eden Kaymakam Şenol Koca, ?Bu kardeşlerimiz Türkiye'de yapılan çevre olimpiyatlarında birinci oldu. Türkiye'yi Brezilya'da Tekirdağ Fen Lisesi ile birlikte temsil etme hakkına sahip oldular. İnşallah Bu ay içerisinde Brezilya'ya gidecekler ve ülkemizi orada Tekirdağ Fen Lisesi ile birlikte temsil edecekler. Bu çalışmalardan dolayı gerek Fen Lisesi Müdürü'ne, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Brezilya'da Türkiye'yi temsil edecekleri için çok mutlu ve sevinçli olduğunu söyleyen Esra Nur Sekin, ?Bilindiği gibi Cizre sürekli kötü olarak anılıyor. Bölgemiz sürekli kötü ve toplumsal olaylarla anılıyor. Bu sayede en az biraz daha iyi tanınmış olacak. Artık bölgemizin kötü anılmasını istemiyoruz. Brezilya'da ülkemizi en güzel şekilde temsil edeceğiz. Buna inanıyoruz ki biz bunu başaracağız. Ülkemizi en üst seviyeye taşımak ve bunu görmek bizim için gurur verici.? şeklinde konuştu.

Muhammed Yargatekin ise duygularını şöyle ifade etti: ?Öncelikle ilk kez böyle Cizre'yi temsil etmek için yurt dışına çıkacağımız için çok mutluyuz. Bize destek veren herkese teşekkür ederim. Orada ülkemizi temsil edeceğimiz için çok mutluyuz. Bizim gibi okuyan diğer arkadaşlarımız da böyle projeler üretsinler ve uluslararasında Türkiyemizi güzel projelerle temsil etsinler. Eğitim konusunda çok gelişmemiz lazım.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber