Yabancı öğrencilerin yaptığı Türk-Alman Dostluk Parkı yarın açılıyor

Almanya Sosyal ve Çalışma Bakanlığı'nın programı Değişim Yoluyla Entegrasyon Projesi kapsamında Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde yabancı öğrencilerin yaptığı Türk-Alman Dostluk Parkı yarın açılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Sosyal Fonu tarafından finanse edilen ve Değişim Yolu İle Entegrasyon (İDA) Programı'nda yer alan proje, Spielart Werkstatt eG Heidelberg-Döşemealtı Belediyesi işbirliği ile yapıldı.

Konuyla ilgili Döşemealtı Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, söz konusu proje, mesleki eğitim ve yönlendirmeyi amaçlıyor. Uluslararası değişim ve tecrübe edindirme aktivitelerin yer aldığı program; iş bulmakta zorlananların, bir mesleğe ve işe entegrasyon şansını artırıyor. Bu kapsamda üç yılda 7 kez belli aralıklarla Döşemealtı'na gelen 200'e yakın öğrenci hem sosyal ve kültürel çalışmalar yaptı hem de ilçedeki Türk Alman Dostluk Parkı yapımını tamamladı.

Dostluk Parkı çalışmasına katılan proje üyelerin bayramlarda, düğünlerde de ilçe halkıyla birlikte olduğun belirten Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, ?Dil eğitimi aldılar. Yöremizin halk oyunlarını öğrenip Antalya'yı ve Döşemealtı'nı tanıdılar. Mesleki yönlendirmede önemli mesafeler kat ettiler. Böylesine anlamlı bir günde tüm vatandaşlarımızı ve Döşemealtılıları açılışımıza bekliyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber