Suriye gümrüğüne atılan toplar, hububat ambarını kullanılamaz hale getirdi

Suriye'den atılan top mermilerinin en çok düştüğü Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde Türkiye Mahsülleri Ofisi (TMO)'nin vurulma nedeni ortaya çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Esed'in askerleri tarafından atılan topların, Akçakale Sınır Kapısı'ndan geçişleri engellemeye yönelik olduğu ifade edildi. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Esed'e bağlı askerlerin daha önce muhaliflere karşısında kaybettikleri Akçakale TMO'nun hemen karşısında bulunan Suriye Gümrüğü'ne top atışı yaptıkları, bu atışlardan TMO'nun da isabet aldığı bildirildi.

ÇALIŞANLARI TMO'YU TERK ETTİ

Esed güçlerinin attığı toplar, TMO'nun bahçesine düşüyor. Akçakale'yi hedef alan top mermilerinin en çok düştüğü TMO'da çalışan memurlar ise yaşanan tehlikeden dolayı görev yerlerini terk etti. Çalışanların oturduğu lojmanların kapı ve cam pencereleri kırılırken, binaların şarapnel parçaları ile darmadağın olması da sınırda yaşananları gözler önüne seriyor. Güvenlik görevlilerinden başka kimsenin kalmadığı TMO, bölgenin hububat ambarı olmasına rağmen yaşanan çatışmalardan dolayı bu yıl hiç mahsul almadı.

"HUBUBAT AMBARI KEVGİR OLDU"

Harran Ovası ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nin en önemli ambarlarından biri, Akçakale'nin Suriye sınırına sıfır noktasında bulunuyor. Adnan Menderes'in Başbakanlığı döneminde, Almanya ve ABD ortaklığı ile yapılan TMO Akçakale Ambarı, 500 bin ton stok kapasitesi ve işçiye olan ihtiyacının azlığından dolayı bölgenin en önemli tahıl ambarlarından biriydi. Ancak Suriye'de yaşanan olaylardan sonra, muhalifler ve Esed'in birlikleri arasında sınırda çıkan çatışmalarda, TMO ambarına sürekli mermiler ve toplar isabet ediyor. Son 2 ay içinde ambar 4 top isabet almış. Ambarın hunileri de silah atışlarının hedefinde olduğu için kevgir gibi delik deşik olmuş.

Yapılan atışlarla ilgili veren vatandaşlar, Esed birlikleri tarafından bölgenin bilinçli bir şekilde ateş altında tutulduğunu iddia ediyor. Akçakale Sınır Kapısı'nın karşısındaki Suriye gümrüğünü muhaliflere kaptıran Esed birliklerinin, bölgeden geçişleri engellemek için bu atışları gerçekleştirdiği, Akçakale'ye düşen topların da bu kapsamda olduğunu kaydediyor.

SINIR TELLERİ TAMİR EDİLDİ

Öte yandan önceki gün, TMO'nun bahçesine isabet alan top, sınır tellerine zarar vermişti. Güvenlik görevlileri, olası geçişleri engellemek için sınır tellerini yeniden tamir etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber