Mehmet Terzi, atletizm federasyonuna yeniden aday oldu

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, 21 Ekim'de yapılacak olan federasyon seçimlerinde yeniden aday olacağını açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 18:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terzi, Türkiye'de atletizm alanında önemli gelişmelere imza attıklarını belirterek, hedeflerinin 2016 Olimpiyatlarına 50 ila 60, 2020 Olimpiyatlarına ise 100 sporcuyla katılmak olduğunu söyledi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi düzenlediği basın toplantısında, adaylığını açıklayarak gelecek yıllara ilişkin planlarını anlattı. Türk atletizminin 2004 yılından beri sürekli ivme kazandığını ifade eden Terzi, 8 yıllık süreçte atletizmde çok önemli başarılar elde ettiklerini kaydetti. Avrupa Kupası, Balkan şampiyonaları, Dünya Dağ Şampiyonaları ve Dünya Salon Atletizm Şampiyonası gibi çok önemli atletizm organizasyonlarını Türkiye'de başarıyla yaptıklarını belirten Terzi, ?Türk atletizmi artık kendi kıtasının liderleri arasında, dünyada hatırı sayılan bir yerdedir. Federasyon başkanlığındaki bu son dönemimde, atletizm tarihimizde birçok ilki yaşadık. Sportif başarısını organizasyon başarılarıyla da sürdüren ülkemiz, 9-11 Mart 2012 tarihlerinde İstanbul'un ev sahipliğinde ilk kez atletizmde bir dünya şampiyonasını yaptı. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası, bugüne dek düzenlenen en başarılı spor organizasyonlarından biri olarak tarihe geçti. Bu şampiyonada elde edilen bir gümüş ve bir bronz madalya da yine ülkemiz için bir ilkti.? dedi.

Federasyon Başkanı Terzi,hedeflerinin arasında 2016 Olimpiatlarına 50-60, 2020 Olimpiyatlarına ise 100 sporcuyla katılmak olduğunu kaydetti. Terzi, şöyle devam etti:

"Bildiğiniz gibi, 2012 Londra Olimpiyatlarında 33 sporcu ile tarihimizdeki en büyük Olimpiyat katılımını gerçekleştirdik. Daha önce 1948 ve 2004 yıllarında birer bronz ve 2008'de iki gümüş madalyadan ibaret olan performansımızı 2012'de bir altın ve bir gümüş madalyaya taşıdık. En az madalyalar kadar önemli olan bir başka veri, bu olimpiyatta altı atletimizin branşlarında ilk dokuz sıranın içinde yer almış olmalarıdır. Yine çok değerli bir veri de, bayan ve erkek atletlerimizin toplamda tüm atma yarışlarında ve dört atlama branşının ikisinde piste çıkmış olmaları ve 12 farklı koşu ve yürüyüş branşında yarışmış olmalarıdır. Türk atletizmi tüm branşlarda yükselmektedir. Bugünkü hedeflerimiz arasında, 2016 Olimpiyatlarında 50 ile 60 arasında sporcumuzla, 2020 Olimpiyatlarına ise 100 sporcuyla katılmak istiyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber