'İmar İskan Konutları'nın arazisi ihaleyle satıldı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm alanı içerisinde kalan 33 bin metrekare arsayı kat karşılığı bina yaptırmak üzere ihale etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Palandöken ilçesinde Yenişehir semtinde 'İmar İskan Konutları'nın bulunduğu alanın arazi ihalesini Karadayı Group kazandı.

Palandöken ilçesinde sökülen 'İmar İskan Konutları' arsası üzerine uygulanacak projenin ihalesi Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda yapıldı. Tahmini 31 milyon 539 bin 323 lira bedelle yapılan 33 dönümlük arazinin ihalesi tamamlandı. İhaleyi alan Karadayı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Palandöken Kayak Merkezi koridorunda bulunan ve şehrin görüntü kirliliğine neden olan blokların yerine modern konutlar inşa edeceğini söyledi. Karadayı, İmar İskan Konutları'nın yerine kent sistemine uygun çok katlı, sosyal ve sportif donatıları olan yerleşim birimi oluşturacaklarını anlattı.

Erzurum'un marka değerini yükseltecek ve görselliğine zenginlik katacak konutların önümüzdeki üç yıl içerisinde tamamlanacağını hatırlatan Karadayı, "Erzurum'a hayırlı olsun. Şehrin en güzel noktalarından birisinde yer alan ve görüntü kirliliğine neden olan sağlıksız yapıları yıktık. Kayak turizmi tesisleri güzergahındaki bu izbe binaların yerine Erzurum'un görselliğini zenginleştirecek binalar dikeceğiz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber