Üvey oğlunu işkenceyle öldüren anneye 15 yıl hapis

Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde, üç yaşındaki üvey oğlunu işkence ile öldüren anne, 15 yıl hapse mahkum edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde 2009 yılının Mayıs ayında inşaat işçiliği yapan baba Burhan Celiloğlu (33) ve çocuğun üvey annesi Muradiye Kaya (30), üç yaşındaki oğulları Ersin'in çekyattan düştüğü iddiasıyla baygın bir şekilde Devrekani Devlet Hastanesine getirdi. Durumu ağır olan Ersin, buradan Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesine kaldırıldı ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Minik Ersin'in ölüm haberini alan öz annesi Nezahat Celiloğlu ise, oğlunun sağlık durumunun iyi olduğunu ve bir rahatsızlığı bulunmadığını, dövülmüş olabileceğini belirterek suç duyurusunda bulundu. Bu gelişme üzerine yapılan otopside, minik Ersin'in iddia edildiği gibi düşme sonucunda değil darp ve işkence neticesinde yaralandığı, sonrasında hayatını kaybettiği tespit edildi.

Otopsinin ardından minik Ersin'in çeşitli yerlerinde darp, testislerinde morartı, vücudunda iğne izi, boğazında kızarıklık gibi işkence izlerinin ortaya çıkması üzerine baba Burhan Celiloğlu ve üvey anne Muradiye Kaya gözaltına alındı. Polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen iki zanlı çıkarıldıkları mahkeme tarafından minik Ersin'i darp ederek ölümüne sebep oldukları gerekçesiyle cezaevine gönderildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde yaklaşık 3 yıl süren davanın ardından mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan zanlılardan baba Burhan Celiloğlu'nun beraatına karar verirken, üvey anne Muradiye Kaya'nın 15 yıl hapsini kararlaştırdı. Mahkeme heyeti, kararında hiçbir takdiri indirim hakkını kullanmazken, ayrıca Muradiye Kaya'nın hükmen tutukluluğunu devam ettirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber