Genelkurmay Başkanı Özel, Şanlıurfa'da incelemelerde bulundu

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu ile son günlerde hareketli saatlerin yaşandığı Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki ilçelerinde incelemelerde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 19:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı 3. Hudut Taburu'na helikopterle gelen Genelkurmay Başkanı Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgenaral Hayri Kıvrıkoğlu ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Albay İhsan Başbozkurt ve beraberindeki kuvvet komutanları 3. Hudut Birliği'nde kısa süreli inceleme yaptı. Genelkurmay Başkanı Özel, incelemelerin ardından kara yolu ile sınır birliklerinin konuşlandığı Mürşitpınar hududuna geçti. 6. Hudut Bölüğü'ne gelen Özel, burada tank birliğinde incelemelerde bulundu.

SURİYE'YE SIFIR NOKTASINDA İNCELEME YAPTI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile yanındaki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Suriye sınırına sıfır noktasındaki Mürşitpınar hududunda konuşlanan birliğe geldi. Suriye'nin Kobani ilçesine hakim bir tepede görünen tank ve termal birliklerine geçen Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, onlarca tankın katıldığı tatbikatı izledi.

KOBANİ'DE EYLEM VARDI

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine gelmesinin ardından aynı dakikalarda Suriye'nin Halep iline bağlı Kobani ilçesinde ise gösteri vardı. Kobani ilçesindeki gösteriler saat 16.00'ya kadar devam etti.

Genelkurmay Başkanı Özel'in sınır birliğine gelmesi ile Kobani'de yükselen dumanlar kameralara yansıdı. Özel, herhangi bir açıklama yapmadan Suruç ilçesinden ayrılarak Akçakale ilçesine geçti.

Komutanların ziyareti sırasında sinyal kesici jammer'ların bulunduğu askeri araçlar da sınırda sürekli devriye gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber