Keçiören Gazino Durağı'ndaki meydana Neşet Ertaş'ın adı veriliyor

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Neşet Ertaş'ın isminin Keçiören Gazino Durağı'ndaki Meydana verilmesi oybirliği ile kararlaştırıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türk Halk Müziği'nin büyük ustası Neşet Ertaş'ın isminin hemşehrilerinin yoğun olarak bulunduğu Keçiören'de Gazino durağındaki meydanda yaşatılacağını açıklamıştı. Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan vekili Ali İhsan Ölmez Başkanlığı'nda Ekim ayı olağan toplantısını gerçekleştirildi. Toplantıda, başkanlık yazısı doğrultusunda, kısa süre önce kaybettiğimiz değerli sanatçı Neşet Ertaş'ın isminin, özellikle Kırşehirli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı, Keçiören'de, Şehit Hakan Turan Sokak, Aksaray Caddesi, Fatih Caddesi ve Nuri Pamir Caddesi'nin kesiştiği meydana verilmesini kararlaştırdı. Belediye Meclisi'nde ayrıca Mülkiyeti Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü'ne ait Gazi Hastanesi karşısındaki 9 bin 17 metrekarelik arsanın bölge halkının taleplerini karşılayacak şekilde Büyükşehir Belediyesi ile AOÇ Genel Müdürlüğü ile yapılacak protokolle cami yapımı için tahsisi ile ilgili başkanlık yazısı da oy çokluğu ile kabul edildi.

TOKİ BLOKLARI'NDAKİ PARKA MELİH GÖKÇEK ADI VERİLDİ

Gölbaşı İlçesi'nde TOKİ Bloklarında bulunan Parka Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in adı verildi. Milliyetçi Hareket Partili Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı imzasıyla meclise sunulan önergeyle, Gölbaşı TOKİ bloklarının bulunduğu parka Melih Gökçek adının verilmesi istendi. Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Gökçek'in katılmadığı toplantıda önergeyi oy çokluğu ile kabul ederek, parka Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ismini verdi.

Daha sonra Meclis gündemine Suriye sınırında yaşanan göç olayları sonucu Kilis Belediyesi'nin bazı temel ihtiyaç maddelerine gereksinim duyduğuna ilişkin önerge geldi. Önergede Kilis Belediyesi tarafından un, şeker, kömür, battaniye, temizlik seti, çocuk ve kadın bezi gibi temel ihtiyaçlar maddelerinin talep edildiği belirtildi. Daha sonra Kilis Belediyesi'ne gerekli yardımın yapılması meclis tarafından kabul edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber