Suriyeli minikler derslerinden geri kalmayacak

Ülkelerindeki savaştan dolayı Türkiye'ye kaçan ve Gaziantep'te yaşamaya başlayan Suriyeli ailelerin çocukları, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ?Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi'nde eğitimlerine başladı. Merkezde, ilkokul çağında 245 çocuk eğitim görecek. Merkezde yetişkinler için de 290 kişilik sınıf bulunuyor. Suriyeli çocukların aileleri de merkezdeki konferans salonunda Türkçe öğrenecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılışta konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Suriye'de yaşanan olayların masum insanları tedirgin ettiğini belirtti. Daha önce kendi yuvalarında yaşayan insanların şimdi ise zor günler geçirdiğini dile getiren Güzelbey, ?Pasaportla gelip Gaziantep'te oturmaya başlayan aileler var. Biz bunlarla birlikte okul çağındaki 600 çocuğun eğitim sorunları yaşadığını, okula gidemediğini gördük. Bu da bizi çok üzdü. Bu sorunu da çözme kararı aldık. Merkezimizde şu an ilkokul çağındaki 245 çocuk eğitim görüyor. 8 sınıfımızda 8 öğretmen bulunuyor. Öğrenciler 4 servis aracıyla da evlerinden alınıp buraya getiriliyor. Burada yetişkinler için de 290 kişilik sınıfımız var. Konferans salonu da Suriyeli aileler için Türkçe Eğitim Merkezi işlevi görecek. Temennimiz, Suriye'deki olayların son bulması ve bu insanların kendi evlerine, yurtlarına dönebilmesi.? ifadelerini kullandı.

Suriyeliler adına konuŞan Osman Suleyman da Türkiye ve Suriye halkının bir bütün olduğunu vurguladı. Türkiye'nin tarihte her zaman kendi yanlarında olduğunu dile getiren Suleyman, ?Biz ülkemizdeki sorunlardan dolayı göç etmek zorunda kaldık. Bize burada desteklerini esirgemeyen, çocuklarımıza eğitim imkanı sunan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne çok teşekkür ediyoruz. Hem okul, hem sağlık konusunda bizden desteklerinizi esirgemiyorsunuz. İnşallah, biz de memleketimize döndüğümüzde sizleri misafir ederiz.? diye konuştu.

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ise Türkiye ve Suriye arasında yıllar önceden devam eden dostluğun bulunduğuna dikkat çekti. Suriyeli vatandaşların içerisinde bulunduğu durumun kendilerini üzdüğünü kaydeden Dalmaz, yaşanan trajik olay karşısında Türk hükümetinin bütün organlarıyla bu duruma karşı insani duygular taşıdığını vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesinin kesilmesiyle sınıflar gezildi. Burada öğrenciler ve öğretmenlerle sohbet eden protokol üyeleri, çocuklara kırtasiye malzemeleri dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber