Makine Mühendisleri Odası: Denetimi yapılmayan LPG'li araçlar yanıyor

Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, LPG'li araçlarda 'Gaz Sızdırmazlık Raporu' alma zorunluluğunun kaldırılmasıyla denetimin son bir yılda üçte bir oranında azaldığını açıkladı. Oda, özellikle denetimi yapılmayan araçlarda yanma meydana geldiğini ifade etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Müdürlüğü'nün geçen sene çıkardığı genelgede ?Gaz Sızdırmazlık Raporu? zorunluluğunun kaldırılmasının facialara yol açtığını açıkladı. Makine Mühendisleri Odası, zorunlu denetimin kaldırılmasından sonra rapor bulunduran LPG'li araçların üçte bir oranında azaldığını belirtti. Açıklamada, 2011 yılının ilk 5 ayında denetim yaptıran araç sayısının 2012 yılında denetim yaptıran araç sayısının üç katı olduğu belirtildi.

Uzun yıllardır LPG'li araçların kontrol kayıtlarını tuttuklarını belirten oda, son dönemde yanan LPG'li araçların çoğunda ?Gaz Sızdırmazlık Raporu? olmadığını ifade etti. Basın açıklamasında yaklaşık olarak 3,5 milyon aracın LPG'li olduğu ifade edildi. Bunlarda denetim olmaması durumunda toplumun can ve mal güvenliği açısından tehlike olduğu vurgulanan açıklamada, denetimin tekrar zorunlu hale getirilmesi istendi.

ÖMRÜNÜ DULDURMAK ÜZERE OLAN 40 BİN LPG TANKI YOLLARDA

Makine Mühendisleri Odası, kullanım ömrünü doldurmak üzere olan 40 bin LPG tankının yollarda olduğunu ifade etti. LPG tanklarının kullanım sürelerinin 10 yıl olduğunu ancak bunlardan 9 yılını doldurmuş 40 bininin yollarda ve denetimsiz olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber