Dinçer: Okulları güvenlik tedbirleri ile boğmak doğru olmaz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 12:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Terörün okulu hedef alması çok açık bir şekilde hiçbir beşeri değere sahip olmadığını, ahlaki herhangi bir unsur taşımadığını da bize gösteriyor." dedi. Güvenli okul projesi kapsamında tüm okullarda alınan tedbirler bulunduğunu hatırlatan Dinçer, "Bunların dışında okulları çok fazla güvenlik tedbirleri ile boğmak doğru olmaz kanaatini taşıyorum. İhtiyaç duydukça gerekli tedbirleri almaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ?Okullar Hayat Olsun Projesi' kapsamında Özdemir Gürocak İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Dinçer, burada gündeme ilişkin soruları da yanıtladı. PKK terör örgütü tarafından Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki okullara yapılan saldırılarla ilgili bir soru üzerine Dinçer, "Hakkari'de, Şemdinli'de daha önce benzer saldırılar olmuştu. Üzüntümü ifade etmeliyim. Okullara yönelik bu saldırıları şiddetle kınıyor, saldırıları yapanları lanetliyoruz." dedi.

Açık bir savaşta bile hastaneler, okullar ve camilerin saldırıya uğramadığını dile getiren Dinçer, "Çünkü buralar beşeri değerlerin temsil edildiği yerlerdir. Okullarda çocuklar, masum insanlar eğitim görüyorlar. Terörün okulu hedef alması çok açık bir şekilde hiçbir beşeri değere sahip olmadığını, ahlaki herhangi bir unsur taşımadığını da bize gösteriyor. Çaresizce, umutsuzca eğitim engelleyecek bir çaba içine girmişler. Bunun çıkar yol olduğunu düşünmüyorum. Bunu yapanlara bu tip eylemlerden vazgeçmelerini tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

Şemdinli'de ikinci kez okul yakıldıktan sonra velilerin gösterdiği tepkiyi hatırlatan Dinçer, şöyle devam etti: "Ben tepki gösteren velilere teşekkür ediyorum. Okullarına sahip çıkmışlardı. Dün yine Diyarbakır'da yapılan saldırıda öğretmenlerimiz karşı koydular, okulun kundaklanmasına izin vermediler. Bu vesile ile okullarımıza geçmiş olsun diliyorum, okul yöneticilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Münhasıran Gülay öğretmeni, Yusuf öğretmeni, Sayit öğretmeni, okul müdürü Hanefi'ye hem geçmiş olsun diyorum, hem tebrik ediyorum. Onlar okullarına sahip çıktı. Gördük ki veliler, öğrenciler, öğretmenler okullarına sahip çıkarlarsa hiçbir terör bize etki yapamaz."

Dinçer, okullarda ekstra güvenlik tedbiri alınıp alınmayacağının sorulması üzerine, "Zaten güvenli okul projesi kapsamında tüm okullarımızda emniyet güçlerinin aldığı tedbirler var. Daha önceden fark edilmesi halinde ekstra tedbirler alınıyor. Bunların dışında okulları çok fazla güvenlik tedbirleri ile boğmak doğru olmaz kanaatini taşıyorum. İhtiyaç duydukça gerekli tedbirleri almaya devam edeceğiz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber