İmamlar hacca gitmeden emekli olmak istemiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Diyanet Vakıf-Sen, imamların taleplerini sıraladı. Buna göre imamlar, hac ve umreye gitmeden emekliye ayrılan görevli kalmamasını istiyor.

Türk Diyanet Vakıf Sen'in belirlediği taleplere göre, din görevlileri tayinlerde yaşadıkları sıkıntıların çözülmesini istiyor. Eğitim ve sağlık nedeniyle yer değişikliği taleplerinin öncelikli olarak karşılanmasını, atama ve nakillerde kurum dışında başka yerlere başvurmadan atamanın yapılacağı bir düzenlemenin oluşturulmasını talep ediyor.

Haftalık ve yıllık izin durumlarının yoruma mahal bırakılmadan kullandırılması, izinlerle ilgili yönetmeliğin çıkarılması gibi sosyal taleplerin yanı sıra, dört yıllık ilahiyat bölümüne sınavsız geçişin sağlanması, 3000 ek gösterge uygulamasından bütün çalışanların faydalanması talepler arasında yer alıyor.

Sözleşmeli din görevlisi istihdamının sonlandırılmasını ve kadroya geçirilmelerini isteyen imamlar yeni alımların da kadrolu olmasını, tek kadrosu olup müezzin-kayyım olarak görev yapanlardan şartları tutanların imam-hatip kadrosu ile değiştirilmesini talep ediyor.

Hac ve umre görevlendirmelerinde kalıcı adil bir sistemin oluşturulması, hac ve umreye bir kez bile gitmeden emekliye ayrılan görevli kalmaması, lojman yapılması, köy, mezra ve kırsal kesimlerde görev yapanlara mahrumiyet tazminatı verilmesi, cami dernek yöneticileri ve muhtarlar ile ilişkilerin düzenlenmesi imamların diğer talepleri olarak sıralanıyor.

İmamlar, vakıf eseri camilerde görev yapıp meşrutalarda oturan din görevlilerinden geçmişe yönelik alınan kira bedellerinden vazgeçilmesini ve buraların kullanımının Diyanet İşleri Başkanlığı'na verilmesini istiyorlar.

Taleplerle ilgili bir değerlendirme yapan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, "Diyanet çalışanlarımız özellikle de din görevlilerimiz problemlerinin giderilmesini kurum yöneticilerimiz başta olmak üzere hükümet yetkililerinden beklemektedirler. Bu talepler uzun zamandır çözüm bekleyen sorunlardır. Tüm sıkıntılara rağmen özverili bir şekilde metropollerden, mezralara kadar hizmet veren din görevlilerimiz artık sorunlarına çözüm talep ediyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her anlamıyla kamuda örnek bir kurum olması gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle çalışanların hakkı konusunda parmakla gösterilen bir kurum olması arzumuz. Bunun içinde çalışanların taleplerinin gerçekleşmesi gerekiyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber