UMEM Beceri'10 Projesi Gaziantep'te tanıtıldı

UMEM Beceri'10 Projesi ile tarım ve hizmet sektörlerinde ihtiyaçlara yönelik kurslar açılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 16:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurslarda yetişen ve sertifika sahibi olmaya hak kazanan kursiyerlerin çoğu istihdam edilecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, TOBB-Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve İŞKUR işbirliğinde sanayi, tarım ve hizmet sektörüne yönelik yürütülen UMEM Beceri'10 Projesi'nin tanıtımı amacıyla Gaziantep Ticaret Odası (GTO)'nda bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tayfun Aygın, sanayi sektörüne yönelik yürütülen UMEM Beceri'10 Projesi'nin, 2012 yılında taraflarca imzalanan protokolle tarım ve hizmet sektörlerine de genişletildiğini ve Gaziantep Ticaret Odası'nın da bu kapsamda projeye yönelik çalışmalara başladığını belirtti. Aygın, Gaziantep'in işgücü ihtiyaçlarının belirlenmesi için, hizmet ve tarım sektöründe faaliyet gösteren GTO'ya kayıtlı 550 üyenin katılımıyla 'İşgücü Piyasası İhtiyaç Anketi' gerçekleştirdiklerini ve bu anketin analiz ve sonuçlarının TEPAV tarafından yapıldığını kaydetti. Bu analizlerle firmaların ihtiyaçlarının tek tek tespit edildikten sonra bu ihtiyaçlara yönelik kurslar açılacağını dile getiren Aygın, şunları söyledi: "Kurslarda yetişen ve sertifika sahibi olmaya hak kazanan kursiyerlerin çoğu istihdam edilecek. Gaziantep Ticaret Odası olarak, ilimizdeki genç nüfusun, piyasanın talepleri doğrultusunda, mesleki eğitim yoluyla, bilgi, beceri ve niteliğini yükseltmek ve istihdama kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen bu projede yer almaktan mutluluk duymaktayız. Gaziantep'in özellikle hizmet ve tarım sektöründe gelinen noktada hem kentin hem de bölgenin dinamikleri içerisinde bölgemizin genç nüfusunun ihtiyaçları doğrultusunda ufkunu açabilecek böyle bir projenin memleketimize çok büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Bu işbirliğinde birlikte hareket ettiğimiz tüm kuruluşlara katkıları için teşekkür ediyorum. Anket sonuçlarının memleketimize hayırlı olmasını diliyorum.?

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ömer Açıkgöz ise UMEM Beceri'10 Projesi'nin Türkiye'de tasarımı itibariyle yeni bir proje olduğuna dikkat çekti. Projenin Türkiye'ye özel, özgün bir proje olduğunu dile getiren Açıkgöz, ?Ankara'daki arkadaşlar bilirler. Şu anda Ortadoğu ülkelerinde, İslam ülkelerinde, Türk cumhuriyetleri devletleri arasında bu projeye yoğun ilgi duyan ülkeler var. Proje özgün bir proje, bunu ifade etmek isterim. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu projenin başarılı bir şekilde devam etmesi temennimizdir. Bu projede özellikle Gaziantep'in tarım sektörüyle ve hizmet sektörüyle proje kapsamına alınması ayrıca önemlidir.? sözlerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Türkiye Ekonomi Vakfı Ekonomi Politikaları Araştırmacısı Hasan Çağlayan Dündar, UMEM Beceri'10 Projesi hakkında katılımcılara slayt gösteri eşliğinde bilgiler sundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber