Çocuk Koruma Kanunu'ndan faydalanarak cezaevinden çıktı, araç kundakladı

Mersin'de vatandaşlara ait araçları kundakladıkları tespit edilen 3 kişi tutuklandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ayrıca terör örgütü lehine düzenlenen korsan gösterilere katılarak polislere molotof, taş ve havai fişek atan 11 kişi de göz altına alındı. Tutuklanan kundakçılardan 16 yaşındaki M.K'nin daha önce de 2 defa cezaevine girdiği ancak Çocuk Koruma Kanunu nedeniyle serbest bırakıldığı öğrenildi.

Mersin'de kenar mahallelerde oturan vatandaşlar terör örgütünün günler öncesinden başlattığı kepenk kapatın baskısına boyun eğmedi. Şevket Sümer Mahallesi'ndeki iki sokakta kepenkler açılmazken, terör örgütü ise yine çocukları kullandı. Ara sokaklarda toplanan çoğunluğu 18 yaşından küçük çocuklar yolu çöp konteynırları ve taşlarla kapatarak kendilerine müdahale eden polislere taş, molotof kokteyli ve havai fişeklerle saldırdı. Terör örgütü yandaşlarının okullardaki çocukları provoke edebilmek ve polisin okul yanlarına gaz bombası atmasını sağlamak içen eylemlerini buralarda yoğunlaştırdığı görüldü. Ancak ekipler vatandaşları rahatsız etmemek için gaz bombası atmamaya özen göstererek örgüt yandaşlarını yakalama yoluna gitti. Yapılan çalışmalar sonucu polislere havai fişek, molotof, el yapımı patlayıcı attığı iddia edilen 11 kişi göz altına alındı. Bir evin tuvaletinde yapılan aramalarda ise 41 adet molotof kokteyli ele geçirildi. Göz altına alınanların Emniyetteki sorgusunun sürdüğü bildirildi.

Öte yandan terör örgütü yandaşları 9 Ekim öncesi vatandaşlara göz dağı vermek için araçları kundakladı. Örgüt yandaşlarından 16 yaşındaki M.K. ile 19 yaşındaki S.B'nin araç kundaklama anı güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Görüntüleri inceleyen polis ekipleri şahısları yakaladı. Mahkemeye sevk edilen M.K. ile S.B. ve ismi alınamayan bir kişi daha tutuklandı. M.K.'nin daha öncede kundaklama ve terör örgütü lehine düzenlenen korsan gösterilere katıldığı için 2 defa cezaevine girdiği ancak Çocuk Koruma Kanunu nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber