Nevşehirli hayırsever çift yurttan sonra, okul yaptıracak

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde doğan hayırsever Veysel- Ayşe Sağdıç çifti memleketlerine erkek öğrenci yurdundan sonra çok programlı lise yaptırmak üzere, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş'la protokol imzaladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 18:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Abdurrahman Savaş'ın makamında yapılan protokol imza törenine Ürgüp ilçe Kaymakamı Tuğba Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Abdülgafur Büyükfırat'la birlikte hayırsever çift Veysel-Ayşe Sağdıç katıldı.

İmza töreni öncesi açıklama yapan Vali Savaş, Sağdıç çiftinin Ürgüp'te yapımını gerçekleştirdikleri ve geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında hizmete açılan erkek öğrenci yurdunun ardından yine ilçeye çok programlı lise yaptırmak üzere 600 bin TL bağışta bulunmalarından gurur duyduğunu söyledi.

Türk toplumunun önemli özelliklerinden birinin de hayır işlerinde yarışmak olduğunu kaydeden Vali Savaş, ? Dünyada bunun bir örneği yoktur. Sağdıç çifti de bu örneklerden biridir. En son yaptırdıkları yurdun açılışında Ayşe Sağdıç, Ürgüp'e yapılacak olan çok programlı liseye de katkı sağlayacağını söylemişti. Şimdi sözünü protokolle resmiyete dönüştürecek. Kendisine teşekkür ediyorum? dedi.

Yaklaşık 13 dönüm arsa üzerinde inşa edilecek çok programlı lisenin bir milyon 700 bin TL civarında maliyetinin olmasının hesaplandığını kaydeden Vali Savaş ? hayırsever çiftimiz lise binasının yapımının yaklaşık 3'te 1'ini karşılayacak olan 600 bin TL'lik bir yardımda bulunacak. Okulun yapımını 2014 yılı programına almaya çalışacağız. İki yıl içerisinde bitirmeye çalışacağımız lisenin açılışını da inşallah birlikte yaparız.? diye konuştu.

Hayırsever Ayşe Sağdıç ise kendisi ve eşinin Ürgüp doğumlu olduğunu ancak uzun yıllardır Ankara ve Antalya'da yaşadıklarını belirterek, ? Memleketimize ancak senenin belli dönemlerinde gelebiliyoruz. Ürgüp eğitimine yardımcı olmak bizim için mutluluk kaynağı oluyor. Rahmetli babamı kanser hastalığından dolayı kaybettik. Babam hastalıktan kurtulayım bir okul yaptıracağım derdi. Ancak ömrü buna yetmedi. Bende babam en azından mezarında rahat uyusun istediğim için böyle bir hayır işlemeyi uygun gördüm. Bu bana nasip olduğu için de ayrıca çok mutluyum.'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Savaş ile Ayşe Sağdıç okul yapımına katkı için hazırlanan protokolü imzaladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber